Musicalnieuws.nl

Suus de kleine vrouw met een grootse stem zingt Annie M.G.

Na haar muzikaal eerbetoon aan Toon Hermans brengt zangeres Suzan Seegers dit seizoen een prachtig eerbetoon aan het repertoire van Annie M.G. Schmidt.

Suzan Seegers heeft al behoorlijk wat jaren musicalervaring en viel in 2003 al op in haar rol van Hilletje in “Kunt U Mij De Weg Naar Hamelen Vertellen, Mijnheer”, maar landelijke bekendheid kreeg zij pas na haar finaleplaats in de tv-serie “Op zoek naar Evita”. Sindsdien laat zij keer op keer horen en zien wat een multi-talent zij is.  Zo heeft zij onder andere de zware zangrol van Cosette in Les Miserables op prachtige wijze vervuld, maar ook het prachtige liedjesprogramma met de liedjes van Toon Hermans weet zij een ieder moeiteloos in verroering te brengen.

Dit seizoen heeft Suus samen met haar vaste pianist Marc-Peter van Dijk de liedjes Annie M.G. Schmidt bewerkt tot een heerlijk geheel. In een intieme setting met alleen een piano, wordt de bezoeker meegenomen in een verhaal over en met liedjes van Annie M.G..

De première op zondag 31 januari in het monumentale theater: Zonnehuis in Amsterdam.was een groot succes en na het reguliere optreden was iedereen behoorlijk onder de indruk. De toegift van de bekende meezingers uit onder andere Ja Zuster, Nee Zuster en Heerlijk duurt het langst was een bonus en met meezingers als Ja zuster, Nee zuster, Kom Kees, De kat van Ome Willem en M’n Opa zat de sfeer er voor de rest van de dag heerlijk in.

Suus zingt Annie M.. is nog tot en met 24 april 2016 te zien in de Nederlandse theaters.
Musical 2.0 audities juni 2024