Musicalnieuws.nl

Succesvolle muziektheatervoorstelling We Hadden Liefde, We Hadden Wapens terug in het theater

De succesvolle voorstelling We Hadden Liefde, We Hadden Wapens - naar de gelijknamige veelgeprezen roman van Christine Otten - keert terug naar het theater met een volledig nieuwe cast bestaande uit o.a. actrice/zangeres Carolina Dijkhuizen, Hajo Bruins, Pearl Jozefzoon en Tarikh Janssen

We Hadden Liefde, We Hadden Wapens is een muzikale voorstelling over de Amerikaanse burgerrechtenbeweging in de jaren 60 verrijkt met de rhythm & blues en soul uit die tijd.  Het vertelt het verhaal van Robert F. Williams, voorvechter van gelijke rechten voor de Afrikaans-Amerikaanse gemeenschap.
Vrijdag 15 september 2022 is de première in DeLaMar gevolgd door een landelijke theatertour langs de grote zalen.
 
We Hadden Liefde, We Hadden Wapens
Het is 1961. In het streng gesegregeerde zuiden van de Verenigde Staten leven zwart en wit tot in bizar detail van elkaar gescheiden. Hier strijdt Robert F. Williams, een belangrijke aanjager van de burgerrechtenbeweging, voor gelijkheid en tegen de agressie van de Ku Klux Klan en het lokale gezag. Hij roept de zwarte gemeenschap op zich te bewapenen. Williams wordt al snel als staatsgevaarlijk beschouwd en hij vlucht met zijn gezin naar Cuba en later naar China. Wat was de impact van zijn strijd op zijn familie? Hoe was het om zijn vrouw en zoon te zijn?
 
Black Lives Matter
Nu, ruim 60 jaar later zet Black Lives Matter zich nog steeds in tegen ongelijke machtsverhoudingen en het misbruik daarvan. Hoe verhoudt de strijd van toen zich tot het protest van nu, wereldwijd?

Co-productie
De reprise is een co-productie met DeLaMar. De tourneeplanning is in handen van Bos Theaterproducties.
 
Over Urban Myth
Culturele organisatie Urban Myth geeft onvertelde verhalen een podium. Daarbij kiest Urban Myth voor nieuwe invalshoeken op onze gedeelde Nederlandse geschiedenis die aanzetten tot gezamenlijk nadenken over identiteit. Wie ben ik, wie is de ander? Wie zijn wij samen?
Urban Myth speelt grote en kleine zaal voorstellingen door het hele land. Naast theatervoorstellingen maakt Urban Myth ook eigenzinnige en diverse programmering, variërend van talkshows tot kunstdiscipline overstijgende samenwerkingen met musea en een alternatieve Nachtmis.
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025