Musicalnieuws.nl

Studio 100 stelt muziek voor van spektakel-musical 40-45

Vanmorgen heeft Studio 100 de muziek voorgesteld van het groots opgezette muzikaal totaalspektakel 40-45. De muziek wordt gecomponeerd door niemand minder dan Will Tura en Steve Willaert.

Hoofdrolspeler Jelle Cleymans greep het aanwezige publiek meteen naar de keel met een pakkend solonummer. Ook de andere nummers brachten de zaal in vervoering. Bezieler Gert Verhulst en regisseur Frank Van Laecke zijn alvast bijzonder tevreden met de muzikale score die momenteel geschreven is voor deze megaproductie.

De Vlaamse pers verzamelde deze ochtend bij Studio 100 in Schelle voor de presentatie van de muziek van de spektakel-musical 40-45. Het verhaal van 40-45 draait rond 2 broers die worden gespeeld door Jonas Van Geel en Jelle Cleymans. Will Tura en Steve Willaert stonden voor de loodzware opdracht om muziek te schrijven voor deze grote en veeleisende productie. Na afloop van de presentatie was iedereen het erover eens dat dit duo zich met onderscheiding van deze taak heeft gekweten.

Will Tura “Toen Gert Verhulst me vroeg om de muziek voor 40-45 te schrijven heb ik geen moment getwijfeld. Ik koester al langer de droom om ooit een musical te schrijven. Samen met Steve Willaert ben ik aan de slag gegaan om muziek te componeren voor deze uitzonderlijke productie. Noot voor noot hebben we geprobeerd om muziek te bedenken die het verhaal en de heftige emoties van 40-45 vertellen. De muziek voor deze voorstelling moet het publiek raken, in alle facetten."

Frank van Laecke: "Muziek schrijven voor een productie als 40-45 is een bijzonder zware opdracht. Je hebt muziek nodig die zowel kan dienen voor grote massascènes als meer intiemere nummers. Bovendien moet de muziek ook de emoties van de personages perfect weergeven. Ik durf stellen dat Will en Steve daar meer dan in geslaagd zijn”

Gert Verhulst: “Mijn bewondering voor Will Tura is enorm groot. Zijn talent als songschrijver gecombineerd met de ervaring van Steve Willaert als filmcomponist maakt dat we de gedroomde tandem voor 40-45 hebben gevonden"  

De ticketverkoop loopt intussen heel goed want tot vandaag zijn er reeds 35.000 tickets verkocht.
40-45 – vanaf 7 oktober 2018 
tickets & info via www.40-45.live