Musicalnieuws.nl

Studio 100 schakelt stuntteam in bij voorbereidingen musical Daens

Nu de première van Daens steeds dichterbij komt, zijn de repetities in het Studio 100 Pop-Up Theater in volle gang. Het klassieke verhaal wordt verder uitgewerkt tot een groots geheel vol spektakel. Dit weekend stonden cast en ensemble voor het eerst samen met paarden op het speelvlak.

De musical vertelt het verhaal van priester Daens die in zijn geboortestad Aalst vreselijke arbeidsomstandigheden aantreft in de textielfabrieken. Samen met het volk komt hij in opstand tegen de industriëlen en machthebbers, met alle gevolgen van dien. Wanneer een kind sterft onder een weefgetouw komt het protest tot een hoogtepunt. De rijkswacht probeert de menigte in bedwang te houden en trekt hiervoor alles uit de kast. Voor deze scene worden echte paarden ingezet die tussen de massa heen en weer lopen en zelfs enkele mensen neersabelen. Om alles vlot en veilig te laten verlopen, wordt beroep gedaan op een professioneel stuntteam. Zij trainen de paarden, bereiden alles voor en leiden de hele zaak in goede banen.
 
Speciaal voor de dieren werd aan het Pop-Up Theater een extra tent gebouwd waarin stallen en een kleine binnenpiste voor de paarden huizen. Zo kan het team in alle rust trainen en alles rustig voorbereiden. Ondertussen wordt in de zaal geoefend met de cast zodat iedereen de juiste posities en looprichting aanhoudt. De scene wordt met zorg voor de dieren opgebouwd zodat ook zij rustig aan elke situatie kunnen wennen.
 
Na enkele stapvoetse doornamen van de scene, is het tijd voor het echte werk: lamgzaam wordt de scene dynamischer en beweegt iedereen zich sneller en vlotter over het speelveld. Daarna wordt er ook met tekst, muziek en licht gerepeteerd.
 
Het stuntteam zal ook tijdens de echte opvoeringen paraat staan om de hele scene vlekkeloos te laten verlopen. Studio 100 laat niets aan het toeval over en belooft met Daens (na '14-'18 en '40-'45) een derde grote spektakelmusical neer te zetten.

Door Marjolein Schabregs

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025