Musicalnieuws.nl

Studio 100-helden helpen in de zoektocht naar nieuwe pleeggezinnen

Studio 100 en Pleegzorg Vlaanderen lanceerden vanochtend een opmerkelijke samenwerking. Onder de noemer Studio100steboven wil Studio 100 helpen om Pleegzorg in de kijker te zetten, en zo ook de zoektocht naar nieuwe pleeggezinnen in Vlaanderen een steuntje in de rug geven, want die zijn erg nodig. Zo zal K3 bijvoorbeeld een nieuwe single en clip uitbrengen rond het thema van pleegzorg.

“In het verhaal van Studio 100 staan kinderen altijd centraal.”, zegt Anja Van Mensel, CEO van Studio 100. “We hopen dat we door onze verhalen en figuren de kindertijd van elk kind een stukje onvergetelijker maken. Maar hoewel elk kind kostbaar is, niet bij iedereen loopt alles even vlot. Net daarom bleef het verhaal van pleegzorg ons beklijven. Met Studio100steboven willen we iets betekenen voor kinderen die door een moeilijke thuissituatie voor korte of lange tijd een ander gezin nodig hebben. Daarom engageren we ons om Pleegzorg te ondersteunen en in de kijker te zetten.”

Houvast
“Wanneer pleegkinderen in een pleeggezin gaan wonen, moeten ze alles achterlaten wat voor hen vertrouwd aanvoelt.”, zegt Jan Brocatus van pleegzorg. “Hun wereld wordt letterlijk ondersteboven gedraaid. In hun nieuwe gezin moeten ze zich aanpassen aan nieuwe regels, nieuwe gewoonten. Dat is voor een kind niet altijd even gemakkelijk. Op dat moment spelen sommige Studio 100-figuren al een cruciale rol: want net zoals ze bij hen thuis misschien naar Maya De Bij of Campus 12 konden kijken, vinden ze ook in hun nieuwe gezin dezelfde magische personages of verhalen terug. Op die manier biedt Studio 100 vaak nu al een houvast voor pleegkinderen om zich thuis te voelen in hun pleeggezin. Dat Studio 100 zich nu wil inzetten om samen op zoek te gaan naar nieuwe pleeggezinnen, vinden we een ongelooflijk waardevol gebaar.“

Acties
Studio 100 ondersteunt de werking van Pleegzorg en wil Pleegzorg in de kijker zetten. Op deze manier zullen nieuwe gezinnen pleegzorg mogelijk overwegen.
Hierbij alvast een greep uit de plannen die er zijn:

Alle pleegkinderen kregen afgelopen zomer een brief van Pleegzorg met de vraag hoe hun leven ‘ondersteboven’ werd gehaald toen ze bij hun pleeggezin gingen wonen, en aan welke Studio 100-figuur hun pleegmama/papa hen doet denken. Elk kind krijgt als dank een gepersonaliseerde poster met de daarop de figuur aan wie hun pleegouder hen doet denken, en een filmpje van enkele Studio 100-figuren. Dit verhaal wordt verder doorgetrokken op social media, waarin mensen worden opgeroepen om te checken of er ook in hen een pleegouder schuilt. 
Pleegzorg was aanwezig op het Studio 100 Zomerfestival met een stand om mensen te informeren. 15 pleeggezinnen werden uitgenodigd om te genieten van het festival.
Er komt een plexi box in het Pop-Up Theater in Puurs, waarin bezoekers hun drankkaartjes waar nog een saldo opstaat kunnen achterlaten. De opbrengst wordt gebruikt om de werking van Pleegzorg te ondersteunen.
Studio 100 zal Pleegzorg Vlaanderen het nodige materiaal bezorgen om in elke provincie een bezoekruimte helemaal op maat van de kinderen in te kleden, zodat de kinderen hun natuurlijke ouders op een leuke, warme en herkenbare plek kunnen ontmoeten. 
Er komt ook een uitdaging voor de pleegouders met als doel extra pleeggezinnen te werven. Missie geslaagd? Dan mogen ze met het hele gezin naar de Samson & Gert Afscheidsshow!
Studio 100 bezorgt een aantal pleeggezinnen een onvergetelijke dag door tickets te voorzien voor de Studio 100-shows. De aftrap werd al gegeven bij het Zomerfestival, maar ook voor enkele andere shows zullen er een aantal plekjes voorzien worden voor pleeggezinnen.
Pleegzorg is voor veel kinderen en jongeren een rollercoaster. Enkele jongeren zullen dit toelichten tijdens een ritje in de rollercoasters van Plopsaland, met een go-pro op het hoofd.
In december brengen de meisjes van K3 een speciale single uit en verschillende pleegkinderen en hun (pleeg)ouders zullen in deze clip figureren. Rond dit nummer zal ook nog een leuke actie naar dansscholen op touw worden gezet.

Pleeggezinnen
“We hopen op deze manier pleegzorg in de kijker te zetten en zo potentiële pleegouders te bereiken.”, zegt Anja Van Mensel. “Al is het maar één gezin dat via deze weg in aanraking komt met pleegzorg en overtuigd raakt om pleeggezin te worden, dan hebben we de wereld van één kind alvast een stukje kunnen veranderen.”
 
Pleegzorg Vlaanderen zoekt op dit moment nog heel wat pleeggezinnen die zich willen openstellen om kinderen kort, lang of af en toe een weekend op te vangen in hun gezin.

Wil je meer weten? Dan kan je steeds bellen naar het telefoonnummer 0800-30 181 of surfen naar www.pleegzorgvlaanderen.be.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025