Musicalnieuws.nl

Studio 100 brengt met 40-45 een ongekend spektakel naar Puurs in België

Na het overdonderend succes van de spektakel-musical 14-18, komt Studio 100 nu met een nóg spectaculairder opvolger: 40-45. Deze spektakel-musical ging op zondag 7 oktober in première in het speciaal gemaakte pop up theater in Puurs en MusicalNieuws was hierbij aanwezig

Verhaal:
Antwerpen, net na de eerste wereldoorlog. Staf en Louis Segers worden met een jaar verschil geboren. Ze groeien op in een warm nest. De broers worden hartsvrienden en niets lijkt hun band te kunnen breken. Tot het onvermijdelijke gebeurt: de Tweede Wereldoorlog breekt uit en dat laat sporen na in elke huiskamer, in elk gezin. Ook in het gezin van Staf en Louis.

Gert Verhulst: “335.000 mensen kwamen kijken naar 14-18. Het was overweldigend. Avond na avond staande ovaties, ontelbare positieve reacties van ontroerde toeschouwers. Ik ben ervan overtuigd dat we met deze nieuwe musical een verhaal gaan vertellen dat minstens zo aangrijpend is, maar tegelijkertijd toch helemaal anders.”

Met 40-45 heeft studio 100 zeker nogmaals een pareltje in handen. Met de speciaal gemaakte enorm grote zaal, 8 in verschillende richting rijdende tribunes, 1672 koptelefoons, een vliegtuig en een 30 meter lange trein is het zeker een spektakel te noemen. Door de grote van de zaal wordt er gebruik gemaakt van koptelefoons, waardoor het geluid altijd en overal even goed te horen is. Hoewel de show bijna 2 uur duurt (zonder pauze) gaat het best snel. De vaart zit er goed in en door de grote decorwissels heb je altijd wel iets om op te letten.

De show is werkelijk van ongekend kaliber en wordt maar liefst 12x per week opgevoerd. Om deze reden zijn er  2 casten bij deze productie aangetrokken. Op de middag première zagen wij de Groene cast bestaande uit: Lucas Van Den Eynde (Emiel), Ann Tuts (Anna), Herbert Flack (Leon) en Nathalie Meskens (Sarah). De twee hoofdrollen worden in beide casten vertolkt door dezelfde multi talenten. Jelle Cleymans zien we in de rol van Staf; de broer die het foute pad op gaat. Zijn geweldige spel is overtuigend, van joden hater tot liefhebbende broer, alles wat hij doet komt over bij het publiek. Ook in zang weet hij zich staande te houden, met een paar pittige nummers weet hij goed uit te pakken. Naast Jelle speelt Jonas van Geel de rol van zijn broer Louis. Jonas weet het publiek vanaf het eerste moment mee te nemen in het verzet. Jonas is zowel in spel als in zang een uitblinker. Samen weten Jonas en Jelle de zaal in het nummer ‘Doe Maar’ op het puntje van de stoel te zetten, de opbouw is erg mooi waardoor je heel goed met hun meeleeft.  Deze twee mannen trekken de show en zijn beide vrijwel de hele show op het toneel te zien. Naast de hoofdrollen staat er een enorm ensemble bestaande uit vaste ensembleleden en figuranten, zowel jong en oud.

De regie en het script waren in handen van Frank van Laecke. Allard Blom zorgde voor de liedteksten en niemand minder dan Will Tura en Steve Willaert componeren de muziek van dit spektakel. De muziek werd niet live gespeeld, maar is live ingespeeld door het Symfonieorkest Vlaanderen. 40-45 is nog tot maart 2019 te zien in Pop-up Theater Studio 100 in Puurs, België.

40-45 krijgt van ons 5 sterren en denken dat iedereen deze show zou moeten zien. Wil je de show zien? Wees dan snel want er zijn al veel voorstellingen uitverkocht!

Door Jennifer Hoffmann

Kijk HIER voor kaarten

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025