Musicalnieuws.nl

Stralende Jindra ontroert bij presentatie van debuut EP

"Ben mijn eigen weg gegaan en zie mij nu eens staan"

Na K3 Zoekt K3 en Hair zat Jindra op een dag met een van haar vrienden in de tuin. ‘“Ik denk dat ik het roer om ga gooien. Ik wil mijn eigen muziek maken en mijn eigen cd uitbrengen!"  Een grote droom van een dappere zangeres! En die maakte ze waar, en hoe!
 
Een jaar na dat moment (op 17 september)  is het zover. In Club Smederij in Tilburg staat een stralende Jindra op het podium om haar eerste EP te laten horen. Op ‘Voel jij wat ik voel’ staan 6 nieuwe Nederlandstalige nummers geschreven door Jindra samen met Thomas Pieters en Jan Groenteman. De nummers zijn prachtig  en bezitten een aanstekelijke energie. Jindra wordt begeleid door een 5-koppige band.

Ze opent de avond met het nummer ‘Als het Heelal’. Na afloop zegt ze  “Ik wilde geen praatje doen aan het begin van de avond want dan word ik gek van de zenuwen, eerst zingen en dan praten. Vorige maand was ze op deze locatie naar het examenconcert van de rockacademie. Die leerlingen waren zo ongelooflijk goed! Ik, als ik musicalmeisje ga hier straks optreden? Aan de ene kant werd ik misselijk van die gedachte en wilde ik daar zo snel mogelijk weg. Aan de andere kant was ik ongelooflijk trots op mezelf dat ik op dit podium mag staan om mijn eigen EP te presenteren. Ik sta er zelf met duizend procent achter wat ik heb gemaakt. Ik heb er ongelooflijk veel zin in om jullie te laten horen waar we zo lang aan gewerkt hebben.” Het is duidelijk te zien dat ze dit meent, ze straalt helemaal  en de energie spat eraf: zo gelukkig is ze dat ze eindelijk haar muziek aan de wereld mag laten horen.
 
Met overgave zingt ze haar eigen geschreven nummers afgewisseld met covers. De zaal vindt het prachtig en de band geniet er net zo veel van als Jindra zelf.
 
Het nummer ‘Ik leen je mijn schouder' gaat erover hoe je soms iemand nodig hebt om op te leunen hebt en die je wil zien als je in de steek gelaten bent. Daarna zingt ze het nummer ‘Te veel wijn’. “De dag na de finale Manchester-Ajax zat ik met Jan in het park met een kater en heb ik dit lied geschreven. Het gaat over de scheve verhouding dat je na een avond stappen de zon al ziet opkomen en jij, terwijl iedereen al slapen, nog over straat slentert.”
 
Het nummer ‘Het is al laat’ heeft ze samen geschreven met Thomas Pieters. Het gaat over volwassen worden en hoe snel de tijd gaat, het gevoel dat je hebt als je op jezelf woont en je ouders je ineens niet meer kunnen troosten tijdens een slapeloze nacht. Jindra ontroert de zaal met de herkenbare mooie teksten van het lied.
 
Wanneer ze "Alles hier is ook van jou" van miss Montreal inzet kruipt de ontroering door de zaal. Bij de zinnen "Ben mijn eigen weg gegaan en zie mij nu eens staan"  staat het kippenvel op vele armen. Een stralende Jindra verslaat, omarmd door de zaal,  alle onzekerheid, alle negativiteit en alle twijfels. Hier staat een rasartiest die op het podium hoort.
 
Het aansluitende door Jindra zelf geschreven  ‘Als ik jou verliezen zou’ biedt met een vrolijke beat ruimte voor de overwinningsroes en doet de zaal dansen. Het nummer is een dank je wel aan haar vrienden en familie een ode aan de blijdschap om de mensen die voor je klaar staan.
 
Jindra sluit de avond af met de titelsong van haar EP ‘Voel jij wat ik voel’. “Ik ben zo trots dat het me gelukt is om dit te maken. Ik ben zo blij dat zoveel mensen mij wilden helpen bij dit project. Mijn grote droom komt uit!"
 
De EP ‘Voel jij wat ik voel?’ van Jindra is te beluisteren op iTunes en Spotify en deze week komt  haar eerste videoclip uit.

Door: Mats Hoogland

Kijk HIER voor ons fotoalbum

Producties Musical 2.0 - 2024/2025