Musicalnieuws.nl

Stilzitten is onmogelijk bij The Magic of Motown The Reach Out Tour

Engeland werd al veroverd met The Magic of Motown The Reach Out Tour. Na de uitverkochte optredens in de Londense O2 Arena maakt nu ook Nederland kennis met deze swingende theatershow. Zonder try-out en met slechts één generale repetitie in de benen beleefde The Magic of Motown The Reach Out Tour op dinsdag 24 februari haar première in het Isala Theater. De vier zangers, drie zangeressen en de band doorstonden de vuurdoop op vreemde bodem met glans.

Motown is de naam van een Amerikaans platenlabel, dat in 1959 werd opgericht door Berry Gordy jr in Detroit. De naam is een samentrekking van ‘motor city’, de bijnaam van Detroit, en het woord ‘town’. Motown was zeker in de jaren zestig en zeventig meer dan een label. De geproduceerde muziek vormde de eerste basis voor de doorbraak van Afro-Amerikaanse populaire muziek naar een blank publiek. Motown bracht veel grote sterren voort. Diana Ross & The Surpremes, Michael Jackson & The Jackson Five, Stevie Wonder, Marvin Gaye, The Four Tops en Lionel Richie genieten de grootste bekendheid.
 
The Magic of Motown The Reach Out Tour neemt het publiek mee terug in de tijd. De gehele cast, die bestaat uit getalenteerde artiesten uit het Verenigd Koninkrijk, zorgt voor een feest der herkenning met de ene na de andere hit. Klassiekers als Stop in the Name of Love, My Girl, Endless Love, All Night Long, I’m Coming Out en Dancing in the Street vliegen voorbij en zorgen ervoor dat voetjes van de vloer gaan.
 
Na een aarzelend begin kwamen de toeschouwers in Capelle aan den IJssel tijdens de première uit hun stoelen en werd er meegeklapt, meegezongen en meegedanst. Stilzitten is onmogelijk bij The Magic of Motown The Reach Out Tour. De show staat garant voor een avondje zorgeloos genieten en swingen. Soulmuziek uit de jaren zestig en zeventig leeft anno 2015 nog altijd.