Musicalnieuws.nl

Stichting NoNonsense brengt musicals naar het Chassé

Komend weekend staan de leden van Stichting NoNonsense op de planken van het Chassétheater in Breda met de musical Urinetown. Maar liefst 68 leden staan in deze musical waarin je moet betalen om te plassen. Een musical met een knipoog naar andere musicals, zoals bijvoorbeeld les Miserables, die tegelijkertijd in een andere zaal van hetzelfde theater wordt opgevoerd.

De Stichting kent drie groepen: de Teenzz (leeftijd basisschool) brengen hun eigen musical Beestenbende. Deze was in een dag uitverkocht. Wekelijks repeteren zij daarvoor in het Belcrumhuis in Breda. Daarnaast staan zij ook met hun eigen plekje in de musical Urinetown.

De Youngzz (middelbare school) draaien volledig mee met de volwassenen. Zij dragen een deel van de rollen en zingen ook meerstemmig. De Theatergroep (18 jaar en ouder) en de Youngzz repeteren apart. De Youngzz in Breda en de Theatergroep in ’t Rijens Vat in Rijen. Bij de repetitieweekenden zijn alle drie de groepen aanwezig en vallen alle puzzelstukjes in elkaar, onder leiding van Nick van Kuipers (zang en regie) en Mark Zielstra (choreografie). Beiden hebben hun opleiding genoten aan de Fontys Hogeschool van de Kunsten in Tilburg, beiden spelen in opera’s zoals bij de Reisopera en Opera Zuid. Zij genieten er ook van om hun kennis over te dragen aan enthousiaste amateurs.

Ook voor de gezelligheid en band onderling wordt door een commissie gezorgd. Een groep enthousiaste leden (en ook ouders) zorgt voor prachtige decors, zoekt naar kleding, verzorgt sponsoring en verzorgt de PR. Het bestuur is trots op deze mensen, want het ziet er allemaal prachtig uit!

Direct na de voorstellingen komend weekend vinden er twee proeflessen plaats in elke groep, want de nieuwe musical, Titanic, komt eraan. Met name mannen en jongens zijn voor deze musical heel welkom. Deze musical, met vele rollen en schitterende muziek vraagt, in tegenstelling tot Urinetown, een heel andere kant van de cast. Het is een van de indrukwekkendste musicals. Meer weten? Kijk op de website van Stichting NoNonsense: www.stichtingnononsense.nl.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025