Musicalnieuws.nl

Stichting Manteau brengt Zorro op heerlijke wijze

Op vrijdag 2 juni zagen we In de zaal Machine 3 van het Energiehuis in Dordrecht een indrukwekkende Zorro door Stichting Manteau

Van Stichting Manteau zagen wij eerder Legally Blonde in Gorinchem, maar met Zorro legden ze de lat weer wat hoger voor zichzelf en ze slaagden erin met vlag en wimpel om deze lat te halen.

Zorro! Is een avontuurlijke musical vol passie, humor en romantiek met de muziek van de Gypsy Kings.
Het verhaal is van Don Diego de la Vega die zijn huis verlaat en zich aan sluit zich bij een groep zigeuners. Hij wordt al snel de ster van hun optredens, maar met het vertrek van Diego wordt zijn broer Ramon de opperbevelhebber van het leger.
Het volk ervaart Ramon als een tiran, die steeds meer macht naar zich toetrekt nu hij beweert dat zijn vader, Don Alejandro, plots is gestorven.
Luisa, Diego´s jeugdliefde uit Californië, reist naar Spanje om Diego te overtuigen om terug te keren naar huis. Inez, een vrouwelijke zigeuner die een oogje heeft op Diego, is niet blij om Luisa te zien. Ze staat er op dat alle zigeuners Diego vergezellen in Diego’s taak om zijn broer ten val te brengen. Dan wordt de sluwe volksheld Zorro geboren. Viva El Zorro!

De rol van Diego/Zorro werd gespeeld door Francesco Daniel en hij speelde rol niet alleen met verve, ook zijn zangstem is prachtig! Daarnaast is hij ook nog eens een prachtige verschijning, waarbij het logisch is dat de dames op hem vallen.
Annelies Meijer als Luisa en Nathalie Diender als Inez zijn beide overtuigend in hun rollen en laten je de mee voelen in de liefde die zij voelen voor Diego.
Drie van de hoofdrolspelers hebben een jongere versie meespelen en zij deden het fantastisch: Als Kleine Diega zagen we Stan Oomen, Kleine Ramon door Quinn Hoek en als Kleine Luisa zagen we Mara Diender
Sonny Monster-Lanjouw is als Sergeant Garcia helemaal in zijn element. Hij heeft de lachers snel op zijn hand en pakt zijn momenten perfect.
Ook Ralph Wildeman speelde zijn rol van Ramon De La Vega erg overtuigend en de zaal hield op sommige momenten hun adem in.

Naast deze hoofdrolspelers is er ook een erg sterk ensemble, die behoorlijk pittige choreografieën uitvoeren. Als moeder der Gypsies zien we Annelies Hardenbol-Bouman en het ensemble bestaat verder uit: Loraine Drost-Kramer, Marjan Kroon, Ilona Gijzen, Ramona Bast, Maaike Burgers, Daphne Martin, Ruby Pichel, Liesbeth Karreman, Annemarie van der Walle, Carla Giltjes, Esley Bouman, Melinda Barendregt, Femke van der Linden, Annelies Harderdenbol-Bouman.

Helaas is Zorro niet meer te zien en dat is erg jammer, daarom onze complimenten aan de gehele cast want ze hebben een geweldige show neergezet.

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025