Musicalnieuws.nl

Stichting IPA Producties brengt Spring Awakening

Stichting IPA producties presenteert met trots in samenwerking met Iris Performing Arts Spring Awakening. De baanbrekende, Tony Award-winnende musical wordt opgevoerd van 4 tot en met 6 februari 2022 in de Thuishaven te Haastrecht.

Spring Awakening speelt zich af aan het einde van de 19e eeuw in Duitsland. Het is een eigenzinnige musical over de behoefte van tieners om zichzelf te ontdekken in een tijd waarin de wil en wet van ouders, leraren en geloof boven alles stond en seksualiteit iets was waarover niet gesproken werd. Een musical met hedendaagse pop-rockmuziek, dat in geweldig contrast staat met het verhaal van toen.

Iris Portier en Jeroen Sigterman regisseren een cast van twintig talenten, verdeeld over twee casts. Jarmo van Zantwijk en Gioya van Rees leiden de cast als Melchior Gabor en Wendla Bergmann. Verder bestaat de cast uit Joey de Boer (Moritz Stiefel), Saide Masmas (Ilse Neumann), Justin van den Berg (Hanschen Rilow), Thimo Meuldijk (Ernst Röbel), Laurens Sanders (Georg Zirschnitz), Glenn de Roos (Otto Lammermeier), Jamie van den Broeck (Martha Bessell, cast summer), Marit Goetjaer (Martha Bessell, cast spring), Sanne Egging (Anna, cast summer), Celine van Tol (Anna, cast spring), Valerie van Reeuwijk (Thea, cast summer), Josje de Vries (Thea, cast spring), Izaäk Clarisse (Volwassen Mannen), Catharina Bijl (Volwassen Vrouwen) en Priscilla Kirkels-Portier (Frau Gabor, Ensemble). Het ensemble bestaat uit Jitte Vink, Nienke Roelofs en Suzanne de Vries. De muzikale omlijsting staat onder leiding van Mathieu Smit.

Over Spring Awakening
De musical Spring Awakening is gebaseerd op het toneelstuk Frühlings Erwachen, in 1891 geschreven door de Duitse schrijver Frank Wedekind. Amerikaans toneelschrijver Steven Sater is verantwoordelijk voor het script en de liedteksten. Amerikaans componist Duncan Sheik componeerde de muziek. Daniël Cohen vertaalde het script en de liedjes.

Spring Awakening ging op 10 december 2006 in première in het Eugene O’Neill Theatre op Broadway, New York. Sinds de première heeft de voorstelling wereldwijde erkenning gekregen, waaronder 8 Tony Awards en 4 Laurence Olivier Awards. De eerste Nederlandstalige productie van Spring Awakening ging in première op 14 maart 2011.

Over Stichting IPA Producties
De stichting is in november 2018 opgericht door Priscilla Kirkels-Portier en Iris Portier. De stichting heeft ten doel: a. het realiseren en stimuleren van amateur musical producties voor jeugd en volwassenen, waarbij gedurende het repetitieproces en de voorstellingen voor de castleden veel mogelijkheden voor educatie en persoonlijke groei wordt gerealiseerd; b. het realiseren en uitvoeren van musicalproducties met een voor het publiek hoog entertainmentgehalte; c. het realiseren van werk-en/of stageplekken voor vrijwilligers, zodat zij zich binnen het theatervak kunnen ontwikkelen op het gebied van onder andere, haarstyling, visagie, grimeren, kleding, decorbouw, licht, geluid, film, fotografie en overige werkzaamheden binnen het theatervak; d. het realiseren van stageplekken voor studenten van musical-, muziek-, dans-, acteer- conservatoria- en/of andere zang- of theateropleidingen; e. het realiseren en bieden van een maatschappelijk platform ter bevordering van saamhorigheid en teambuilding.

De Stichting werkt met verschillende commissies om de productie(s) te faciliteren. Denk hierbij aan commissies: kleding, decor, kap en grime, zenders, muziek, promotie, media, vormgeving, film/fotografie.