Musicalnieuws.nl

Stichting BOV scoort een HIT met The Producers

Stichting BOV brengt op geweldige wijze de musical The Producers terug op de planken en deze ging op vrijdag 17 maart in première in Theater De Maagd in Bergen op Zoom

De Producers vertelt het verhaal van de aan lager wal geraakte Broadway producer Max Bialystock die probeert te overleven door cheques te cashen van oude bejaarde dametjes in ruil voor ‘verleende diensten’. Zijn nieuwste musical Funny Boy, een muzikale versie van Hamlet, is echter zo’n flop dat de show al op ‘opening night’ van de planken wordt gehaald. Samen met zijn sullige boekhouder Leo Bloom komt Max erachter dat deze enorme flop wel het nodige geld heeft opgeleverd.

Samen bedenken ze het plan om dan maar ‘de slechtste musical aller tijden’ te maken en er samen voor te zorgen dat de miljoenen binnenstromen. Ze gaan op zoek naar het slechtste script ooit en vinden dat in Greenwich Village bij Franz Liebkind een ‘ex’-nazi, die zelfs zijn duiven heeft geïndoctrineerd met zijn symphathieen. Als regisseur wordt Roger DeBris aangetrokken : een flamboyante travestiet met zijn al even flamboyante assistent Carmen Ghia. Als persoonlijk assistente/telefoniste/receptioniste van de firma Bialystock & Bloom tenslotte wordt de Zweedse langbenige blonde Ulla aangenomen.

En na moeizame audities waarbij uiteindelijk Liebkind de meest ideale kandidaat blijkt te zijn is het al snel tijd voor de premiere. En blijken de recensies voor hun "Musical” lovend en de show wordt één grote hit op Broadway, en daar hadden ze nou net niet op gerekend.

Speeldata en Kaartverkoop De Producers wordt van 16 t/m 25 maart 2018 opgevoerd in Theater De Maagd te Bergen op Zoom.
• vrijdag 16 maart 20:00 (Feestelijke première)
• zaterdag 17 maart 20:00
• woensdag 21 maart 20:00 (extra voorstelling)
• donderdag 22 maart 20:00
• vrijdag 23 maart 20:00
• zaterdag 24 maart 20:00
• zondag 25 maart 14:00 (Matinee)

www.stichtingbov.nl

Kijk HIER voor ons fotoverslag