Musicalnieuws.nl

Sterke Engelse Cast in Vlaanderen te zien in CATS

Op woensdag 29 maart was première van de Belgische run van de hitmusical CATS in de nieuwe Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. Voor het eerst speelt er langer dan normaal in Vlaanderen een internationaal spektakel, want deze prachtige show is namelijk 3 weken in de mooie nieuwe Koningin Elisabethzaal te zien.

Dat er inmiddels reeds 40.000 kaarten zijn verkocht is niet meer dan terecht, want deze versie van CATS is adembenemend. Frank van Paridon van Proud to Present, die samen met Veerle Hoppenbrouwers van Arrano deze internationale hitmusical naar België bracht, bevestigt: “ Ondanks dat de voorverkoop boven verwachting is verlopen en we kaap van 40.000 tickets al hebben genomen, zijn er nog voldoende goede plaatsen beschikbaar. Ook al doordat we in verband met de grote belangstelling twee extra shows in de Paasvakantie hebben toegevoegd. Wie zijn familie wil verwennen met een fantastische theaterbelevenis, kan dus nog zijn slag slaan en naar CATS komen kijken tot en met paasmaandag 17 april ”. Een voorstelling van de hitmusical bijwonen is een magische belevenis voor jong en oud. De Engelstalige, Londense West End-voorstelling wordt ondertiteld in het Nederlands en het Engels.

Cats is een musical gecomponeerd door Andrew Lloyd Webber in 1981. De musical is gebaseerd op het boek Old Possum's Book of Practical Cats van Thomas Stearns Eliot.
Het verhaal speelt zich af op een vuilnisbelt en gaat over een speciale avond uit het leven van de katten die daar in de buurt wonen. Het is de avond van het jaar dat de katten hun bal vieren en één kat kiezen die een nieuw leven mag beginnen.
De katten stellen zich gedurende de voorstelling één voor één aan het publiek voor en leggen uit dat ze allemaal Jellicle Cats zijn en allemaal wel drie namen hebben: één waarmee hun “baasje” hen roept, één deftige naam, maar ook ‘n geheime naam.
Hierna is te zien hoe de katten met elkaar omgaan. Ze maken ruzie, doen gek en vertellen over hun verleden.
Als rode draad door de show zien wij Joanna Ampil als Grizabella de “glamour” kat. Zij was jarenlang de mooiste van alle poezen, maar is nu oud en ziet er niet meer zo mooi uit als vroeger. Het is ook Grizabella die eind van de avond door Old Deuteronomy wordt uitverkoren om een nieuw leven te beginnen.
Joanna Ampil is ook de enige van deze cast die ook bij het vorige bezoek aan Vlaanderen aanwezig was. Ze zingt prachtig en is zelfs als “lelijke” kat nog beeldig.

De geweldig strakke dans en mooie choreografieën  maakt deze versie van CATS nog mooier dan de toch al prachtige show. De dans van de magische mister Mistoffeles is altijd het hoogtepunt en is ook nu weer bijzonder indrukwekkend. De rol wordt op indrukwekkende wijze gespeeld door Alex Alvarez.

Zorg dat je CATS niet mist! Voor tickets klik je HIER

Kijk HIER voor ons fotoalbum.