Musicalnieuws.nl

Sterke Aisata Blackman in Tina das Musical in Hamburg

Op 4 maart 2022 was MusicalNieuws in Hamburg en zag daar de musical: Tina das Musical met in de rol van Tina de indrukwekkende Aisata Blackman

MusicalNieuws sprak de hoofdrolspeelster de dag erna en dit werd een leuk en ontspannen gesprek, waarbij Aisata erg blij was dat ze een keer een interview in het Nederlands mocht doen.

Ze vertelde ons dat zij haar leven en toekomst nu in Duitsland heeft en verwacht hier nog wel jaren te blijven. Ze heeft het hier erg naar haar zin en in Duitsland is er steeds genoeg werk te vinden. Ze denkt nog niet de hele tijd in het Duits, omdat Nederlands haar moedertaal is en toch regelmatig contact heeft met haar familie. Wel merkt ze dat ze vaak zinnen letterlijk uit het Duits vertaald in het Nederlands. Ook denk ze vaak weer woorden in het Engels omdat ze ook in het Engels zingt.

Als we haar vragen of zij nog een droomrol heeft zegt ze volmondig: JAAA AIDA! Ze is door deze musical verliefd geworden op de musicals en zou deze rol graag een keer spelen.

Zelf heeft ze in vele mooie musicals gespeeld en heeft van elke show wel iets meegenomen aan ervaring en liefde voor het vak. Ze is begonnen in het ensemble van Showboat en vond dit zo geweldig dat ze haar jaren lange carrière bij de KLM op heeft gegeven om professioneel musicalartiest te worden. Dit is zeker geen zekere toekomst, maar Aisata heeft de keuze gemaakt en heeft hier geen dag spijt van gehad.

Ze heeft na Showboat in vele geweldige shows mogen spelen zoals Rocky, Sister Act, Bodyguard, Bat out of Hell en dan nu Tina de Musical. In Sister Act kreeg zij gelijk de rol van Deloris van Cartier en ze had op dat moment zeker niet verwacht deze hoofdrol te krijgen, maar was hier uiteraard wel heel blij mee.

Ook in The Bodyguard mocht ze de hoofdrol vertolken en stapte daarmee in de voetsporen van niemand minder dan Whitney Houston. Over haar bijdrage in Bat out of Hell is zij even enthousiast. Hierin speelde ze dan niet de hoofdrol, maar genoot van haar indrukwekkende collega’s (waaronder o.a. Willemijn Verkaik).
Nu in Tina straalt ze weer in de hoofdrol en doet dit met verve! De rol is wel een grote uitdaging, want als Tina sta nagenoeg constant op het toneel. Ook moet je als Tina niet alleen geweldig kunnen zingen en overtuigend spelen, maar in deze rol wordt er ook veel gedanst. Aisata doet dit allemaal met veel liefde en MuscialNieuws was onder de indruk van haar prestaties.

Als wij haar vragen of ze ook nog andere ambities heeft vertelt ze ons dat zij graag nog zelf muziek zou willen schrijven en ook een cd op zou willen nemen.  

Raar genoeg heeft Aisata nog nooit in de Nederlandse theaters gestaan, maar als je haar wil zien shinen dan is zij een tripje Hamburg zeker waard!

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025