Musicalnieuws.nl

Sterk Westend speelt even sterke 3 Musketiers

Musicalvereniging Westend brengt al ruim 40 jaar de mooiste musicals naar Hoorn. Na Urinetown en het prachtige Stil Verzet is er dit jaar hard gewerkt aan 3 musketiers. Met veel nieuwe leden die dit jaar voor het eerst meedoen mag Westend met veel trots deze spectaculaire show brengen.

De Musicalvereniging Westend heeft met 3 Musketiers een absolute voltreffer te pakken. De musical is een en al spektakel, met prachtige kostuums, schitterende muziek en spetterende dans.

De musical 3 Musketiers vertelt het verhaal van D’Artagnan (Kevin Koeman), die op weg gaat naar Parijs om daar musketier van de koning te worden. In Parijs ontmoet hij de drie musketiers Athos (Johan Hofman), Porthos (Seth van Heerlingen) en Daphne de Groot als vrouwelijke musketier Aramis.
Kardinaal de Richelieu (Jeffrey Bruijntjes) is echter bezig met een sluw plan, samen met Milady de Winter (Joyce Nijhuis) en Rochefort (Peter de Graauw), om zo meer macht te krijgen en koning Lodewijk XIII (Manje Dijkema) aan de kant te kunnen schuiven. Hier komen de musketiers achter dankzij Constance (Marlou Schoen), een meisje aan het hof van de Koningin (Marieke Palmer). Constance wordt de grote liefde van D’Artagnan, voor wie hij alles op wil geven.

De cast van 3 Musketiers is uitstekend. D'Artagnan wordt gespeeld door de charismatische Kevin, die met veel energie en humor de rol neerzet. De drie musketiers worden gespeeld door ervaren acteurs, die alle drie hun rollen met verve vervullen zowel qua spel als vocaal.
Een van de vocale hoogtepunten is toch wel het prachtige “ik ben een vrouw” door Marieke als de Koningin, Marlou als Constance en Joyce als Milady de Winter.

De muziek van 3 Musketiers uitgevoerd door het Grand Circle Orchestra onder leiding van Bas Jongsma. De liedjes zijn pakkend en bombastisch en passen perfect bij het verhaal.
De choreografie van Marleen Schrandt is schitterend en wordt uitstekend uitgevoerd.
De regie van Ineke de Geurs zorgt ervoor dat het verhaal vlot en meeslepend wordt verteld, zodat het publiek zich geen moment verveelt.

De choreografie van de zwaardgevechten is spectaculair en houdt je op het puntje van je stoel.
Naast het geweldige acteerwerk en de spannende actiescènes, verdient ook het uiterst functionele decor (door Mariunus de Graaf) een speciale vermelding. Ook de kostuums brengen je terug naar de tijd van koningen en musketiers en dragen bij aan de algehele sfeer en authenticiteit van de voorstelling.

De 3 Musketiers van Westend Hoorn is helaas niet meer te zien, maar wij kijken uit naar hun volgende productie Curtains!

Kijk op onze facebookpagina voor het fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025