Musicalnieuws.nl

Sterk Titanic door Musicalvereniging OVA

‘More than anything else the man wanted a legend. Well, now, by God he’s got one.’

In Titanic de musical geen zoetsappige liefdesdrama’s, blauwe diamanten en een arme schooier die een eersteklaspassagier weet te versieren zoals de meesten Titanic kennen door de kaskraker uit 1997.
Nee, Titanic de musical vertelt vooral een verhaal over klassenverschil. Hoe de derdeklas hun laatste shillings betaalden voor een hutje gedeeld met de ratten, op weg naar een beter bestaan in het magische Amerika, en waar de eersteklas zich vooral druk maakt over appearance en miljoenen. 
 
Musicalvereniging OVA zet al jaar en dag producties neer in de Schouwburg Amstelveen.
Ook Titanic is weer groots opgezet met een 19-koppig live orkest, grote decors en mooie aankleding qua kostuums, programmaboekjes en lichtplan.
 
In de voorstelling lopen verschillende verhaallijnen door elkaar heen. We maken kennis met de bemanning, de derdeklaspassagiers, tweedeklaspassagiers, eersteklaspassagiers en hun wensen, dromen en ervaringen op het schip dat zelfs God niet zou kunnen laten zinken.
Hoewel dit veel verschillende verhaallijnen zijn is het goed duidelijk naar wie we kijken. Door middel van kostuums is het goed zichtbaar met welke klas we te maken hebben en als de gehele cast op het podium staat wordt er uitgelicht welke klasse aan woord is.
 
Titanic de Musical is bij uitstek een ensemblestuk; hoewel er uitgeschreven rollen zijn is er voor bijna iedereen een even groot aandeel weggelegd door de mooie doorgecomponeerde score. De muziek is rijk gevuld en verveelt nooit. Voor de cast betekent dit een marathon; een goed uithoudingsvermogen is nodig, zeker in de schouwburg waar het tijdens het eerste tropische weekend van het jaar behoorlijk warm is. De dikke kostuums zorgen voor nog een extra uitdaging, maar de gehele cast, crew en orkest slaat zich er met verve door heen!
 
Met Titanic de musical heeft OVA wederom een prachtvoorstelling neergezet waarbij echt gezegd moet worden dat elk facet goed in elkaar zat. Het heerlijk spelende liveorkest (wat van ons soms zelf nog wel iets harder en bombastischer had gemogen met deze prachtige muziek), de mooie decors en de sterk spelende cast met prachtige stemmen. 
 
Volgend jaar zal OVA Petticoat de musical op de planken brengen. Een totaal andere voorstelling en wij zijn benieuwd maar overtuigd dat OVA ook hier een groot succes van zal maken!

Door Anniek de Wild

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025