Musicalnieuws.nl

Sterdanseres Bonnie Doets van Scapino Ballet stopt na 30 jaar

Op 8 september 2022 in Koninklijk Theater Carré danst Bonnie Doets haar laatste grote première met de voorstelling OSCAR. De sterdanseres van Scapino neemt afscheid van het danstoneel na een carrière van 30 jaar. In 1992 maakte zij haar debuut in Scapino’s Notenkraker van Armando Navarro. Zij is haar hele carrière bij het gezelschap gebleven en danste in alle choreografieën van Ed Wubbe. Ook voor Ed Wubbe is Oscar zijn laatste grote première.

Bonnie Doets werd in haar carrière meermaals onderscheiden voor haar werk als danseres, waaronder de Prijs van Verdienste van het dansersfonds ’79 en een Gouden Zwaan voor haar bijdrage aan de Nederlandse dans. In de afgelopen 30 jaar is zij uitgegroeid tot de ster van Scapino Ballet Rotterdam waar zij al die tijd heeft samengewerkt met artistiek directeur en choreograaf Ed Wubbe. Bekende voorstellingen waarin zij een hoofdrol danste waren Kathleen, Nico, Pearl en Pablo. Ze werkte samen met vele bekende choreografen als Nanine Linning, Marco Goecke en Marcos Morau. In veel duetten was zij te zien met Mischa van Leeuwen, het andere Scapino-icoon, die dit jaar 25 jaar is verbonden aan Scapino. Hun duet in TING! was een van de hoogtepunten in de succesvoorstelling met de NITS.
 
Bij Scapino heeft Bonnie ook haar echtgenoot ontmoet, wereldkampioen breakdancen Paulo Nunes met wie zij twee kinderen heeft. Zoon Liam heeft het danstalent van zijn ouders, dochter Luca speelt in de top 10 van de Nederlandse jeugdtennisranglijst. 
 
Bonnie Doets blijft verbonden aan Scapino waar zij haar kennis en ervaring zal inzetten in een nieuwe functie. Na Oscar maakt zij als danseres nog de vervolgtournee af van Casablanca.
 
Ed Wubbe: 
“Voor het Nederlandse danspubliek is Bonnie een van de gezichtsbepalende en toonaangevende dansers van de laatste decennia. De carrières van Bonnie en mij hebben vrijwel parallel gelopen, zij heeft altijd een belangrijk aandeel in mijn creaties gehad. Bonnie is een uniek en veelzijdig talent met een grote creativiteit, technische beheersing, uitstraling en charisma. Daardoor heeft het publiek zich altijd goed met haar kunnen identificeren en heeft zij ook altijd weer kunnen verrassen.”
 
Bonnie Doets:
“Als ik terugkijk op mijn carrière kan ik alleen maar dankbaar zijn voor al het moois dat ik heb mogen doen en meemaken. Dans heeft mij zoveel gegeven. Een hoogtepunt was de voorstelling TING! met circusartiesten en de NITS. Wat ik het meest ga missen is het publiek. Het mooiste is als ik hoor dat ik mensen heb kunnen raken. Daarvoor moet je performance wel oprecht en eerlijk zijn, het is ook een stuk van jezelf. Gelukkig weet ik dat er fantastische jonge dansers klaar staan om het stokje over te nemen.”

Producties Musical 2.0 - 2024/2025