Musicalnieuws.nl

Stephanie van Rooijen speelt Elsje Fiederelsje

Stephanie van Rooijen is komend seizoen te zien in Urinetown de Musical. Zij zal de rol van Elsje Fiederelsje en Mevrouw Millenium gaan vertolken.

STUDIE
Sinds haar achtste danst en zingt Stephanie al bij Lucia Marthas, waarbij zij vele vooropleidingstrajecten heeft gevolgd en zichzelf bleef ontwikkelen. Stephanie combineerde tijdens de HAVO (Gerrit van de Veen College in Amsterdam), een vooropleidingstraject bij het Lucia Marthas Institute for Performing Arts, waarbij Stephanie werd voorbereid op een eventuele voortzetting binnen de HBO-opleiding van LMIPA. Om haar grote droom te kunnen realiseren, deed ze auditie voor het HBO en werd aangenomen. Tijdens deze opleiding kreeg zij o.a. danslessen van het Latin duo Koen Brouwers & Roemjana de Haan, Vincent Vianen, Tara Masimer & Anthony Burell. Kreeg privé zanglessen van Jimmy Hutchinson, Rein Kolpa & Rich Ascroft. Zangtechniek & interpretatie workshops van Marjolijn Touw, Tony Neef, Casey Francisco, Paul Walthuis, Nina Norblad & Nathalie Weis. Ook kreeg Stephanie acteerlessen van Terence Schreurs, Michiel Varga & Inge Ipenburg.
Gedurende haar opleiding behaalde Stephanie een excellentie in zang en mocht als uitwisselingsstudent naar de University of Gothenburg, Academy of Music and Drama in Zweden. In juni 2014 studeerde Stephanie af aan het HBO van Lucia Marthas Institute for Performing Arts en behaalde twee diploma’s: Uitvoerend Artiest ‘Zangeres, Danseres, Actrice’ en Dans Docent.

THEATER
Vanaf haar vierde levensjaar werd duidelijk dat zij talent had voor verschillende disciplines waaronder: zang, dans en acteren. Stephanie kreeg op haar zevende de puppy hoofdrol in de musical “De 101 Dalmatiërs”. Hierna volgden meerdere professionele musicalproducties zoals “The Sound of Music” van Stage Entertainment en de hoofdrol van “Annie” in de gelijknamige musical van Albert Verlinde Entertainment. In 2014 voltooide zij een stage bij de musical ‘Moeder ik wil bij de revue’ van Stage Entertainment en volgde tevens danslessen bij Broadway Dance Center in New York. Direct na haar opleiding was Stephanie te zien als Jelka de sneeuwprinses in de Winter Efteling, waarbij zij als soliste in zang en spel te bewonderen was. In januari 2016 werd Stephanie aangenomen voor die nieuwe musical ‘SKY in 3D’ van Robin de Levita, Kees Abrahams, Marco Borsato en John Ewbank. Hierbij was ze te zien als urban danseres/zang ensemble, en beide understudy’s van de hoofdrollen ‘SKY en Cynthia’.

STEMACTRICE
Verder is Stephanie al jaren actief als stemactrice voor verschillende series en films bij o.a. Nickelodeon, Disney XD, Disney Channel & NETFLIX. Momenteel is ze o.a. te horen als Dulcinea in de nieuwe NETFLIX serie ‘Puss in Boots’ en spreekt de rol van Jasmijn in, in de nieuwe serie ‘Soy Luna’ op Disney Channel.

THE VOICE OF HOLLAND
Dit jaar deed Stephanie mee aan The Voice of Holland 7! Tijdens haar Blind Audition draaiden alle vier de coaches voor haar en koos ze voor Guus Meeuwis. Haar battle won ze ook, waarmee Stephanie haar plek bemachtigde in de Knock-outs.