Musicalnieuws.nl

Stemp boekt wederom een groot succes ditmaal met SHREK de MUSICAL

Elke 2 jaar reist MusicalNieuws af naar Gemert om de productie van Stichting Theater En Musical Producties (STEMP) te gaan bekijken. Ook dit jaar waren wij weer aanwezig bij de première die plaats vond op 17 november in het Cultuurhuis de Eendracht in Gemert.

Net zoals bij de vorige shows: Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat en Scrooge – A Christmas werden we ook dit jaar niet teleurgesteld.

‘Shrek de Musical’ is gebaseerd op de bekende animatiefilms over een groene oger, met een klein hartje en rare oren. Samen met zijn vriend Donkey redt hij prinses Fiona om haar vervolgens af te leveren aan het hof van heer Farquaad de kleine grote man. Wie kent het verhaal niet? ‘SHREK de Musical’ is een hilarisch sprookje waar alles net anders is dan het lijkt. Waar sprookjesfiguren zichzelf opnieuw leren kennen, het monster het mooie meisje krijgt en ezels en draken voor elkaar vallen. Het is een vrolijk en flitsend verhaal over vriendschap met een vleugje romantiek en heel veel komische momenten.

Ruud Beerens speelt op overtuigende wijze de vriendelijke groene Oger Shrek en samen met zijn uiterst humoristische nobel ros Klaas Bets bevrijden ze de opgesloten prinses Fiona. De interactie tussen de twee is smullen en heel erg grappig.

Fiona wordt gespeeld door Silke van Niel en wij waren bijzonder onder de indruk van haar spel, maar vooral van haar stem! Ze bezorgde ons regelmatig kippenvel. Vooral in de samenzang met kleine Fiona (Saar van Sleeuwen) en teenage Fiona (Pien van Dijck) zaten wij ademloos te genieten.
Naast deze hoofdrolspelers staat er nog een ontzettend grote en getalenteerde groep op het toneel, waarbij wij toch zeker even speciale complimenten moeten geven aan Tamara Heuveling in haar rol van Draak. Wat een powerhuis!

Wat de voorstellingen van STEMP ook altijd bijzonder maakt is het grote orkest dat de voorstelling net even specialer en beter maakt.

Helaas heeft de groep inmiddels alle voorstellingen gespeeld, maar wij kijken zeker uit naar de volgende voorstelling van STEMP!

Kijk HIER voor ons fotoverslag en kijk op onze facebookpagina voor een uitgebreid fotoverslag