Musicalnieuws.nl

Starlight Boulevard vist dit jaar op grote vissen met Big Fish de Musical

Op vrijdag 23 maart zal in het Fulcotheater in IJsselstein voor het eerst een Nederlandse versie van de musical Big Fish worden uitgevoerd. Starlight Boulevard, die met hun vorige producties al aantoonde verrassende keuzes te maken, is verantwoordelijk voor deze Nederlandse première.

In Big Fish zien we het verhaal van vader Edward en zoon Will Bloom die, als Edward ongeneeslijk ziek blijkt en nog maar kort te leven heeft, nog heel wat uit te praten hebben. Edward, handelsreiziger in ruste, heeft zich zijn hele leven verscholen achter de meest wonderlijke en ongelofelijke verhalen; Will wil nu eindelijk wel eens weten wie zijn vader werkelijk is en gaat op zoek naar de waarheid.
 
Met nog twee maanden te gaan gaat voor Starlight Boulevard ook de laatste fase in en is het tijd om alle puzzelstukjes op hun plek te laten vallen. Afgelopen weekend trokken cast en crew zich terug in het landelijke Amerongen waar voor de allereerste keer een doorloop van de hele musical op het programma stond. MusicalNieuws mocht hier exclusief bij zijn en zag een ruwe versie die nu al indruk maakte en met name in de tweede akte al wist te ontroeren.
 
"Vertel je verhaal" was nog de enige aanwijzing die regisseur André van Hest voor aanvang aan de cast gaf en dat gebeurde. Van Hest is tevens verantwoordelijk voor de vertaling van het stuk naar het Nederlands en vormt samen met Alan Evans (muzikaal leider), Hester Schrover (choreografie), Jennifer Groeneveld (kostuumontwerp) en Jelle Gulmans (regie assistent) het creatief team. De zangcoaching is in handen van Sophie Burgers.
 
Voor een aantal rollen zal - voor het eerst bij Starlight Boulevard - worden gewerkt met een dubbele cast, die beide twee voorstellingen voor hun rekening zullen nemen. Michiel Min, die de rol van vader Edward Bloom op zich neemt, vertelt ons in de lunchpauze dat het heel verfrissend werkt dat hij te maken heeft met twee volwassen zoons (de rol van de volwassen Will Bloom wordt gespeeld door Joery van de Geijn en Wilbert Schuurman Hess) en twee jonge zoons (Lars Koop en IJsbrand Vis spelen de jonge Will). 'Joery en Wilbert zijn twee totaal verschillende personen en dat maakt mijn interactie met hen weer heel anders,' zegt hij daarover.
 
Big Fish van Starlight Boulevard zal van 23 tot en met 25 maart a.s. vier keer te zien zijn in het Fulcotheater in IJsselstein. Meer informatie, ook over de kaartverkoop, kun je vinden op https://www.starlight-boulevard.nl/bigfish/ Voor de kostuums van de reus en de zeemeermin is een crowdfunding actie opgestart: https://www.voordekunst.nl/projecten/6024-big-fish-1
 
Kijk HIER voor onze foto impressie van de eerste doorloop van Big Fish.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025