Musicalnieuws.nl

Sprookjesmusical Pinokkio: Lars (10) maakt zijn eerste landelijke première mee‏

Voor de 10-jarige Lars Mulder uit Ermelo was het zondag 20 september een hele bijzondere dag. Hij had al eerder eenmalig meegedaan aan de musicals Klaas Vaak en Sprookjesboom. Bij een echte landelijke première op het podium staan en gewoon deel uitmaken van de cast is iets waar hij niet van had durven dromen. Toch gebeurde het afgelopen zondag. Samen met 29 andere kinderen mocht hij voor één keer meedoen met de Sprookjesmusical Pinokkio.

Om half 12 ‘s ochtends stond hij al te trappelen van ongeduld voor de ingang van De Efteling. Niet om in één van de attracties te kunnen gaan maar om te repeteren voor de voorstelling, die om half 4 ‘s middags zou beginnen. MusicalNieuws was er bij en mocht het eerste deel van de repetities bijwonen. Daarna gingen de kinderen door met repeteren, werd hen de juiste kleding aangemeten en konden ze zich klaarmaken voor de première. Tijdens de voorstelling deed Lars het hardstikke goed en genoot hij volop van het meedoen aan de voorstelling.
 
Lars houdt ontzettend veel van musicals. Oplettende kijkers van de afgelopen twee Musical Sing-a-Longs zullen hem vast door het beeld hebben zien gaan, hard klappend en zingend. Ook bezoekt hij regelmatig met zijn familie een voorstelling. Daarnaast zit hij ook op musical les. Zelf op het toneel staan is natuurlijk het mooiste dat er is en fantastisch om een beetje ervaring op te doen. Lars maakte zelf het volgende verslag over de première van de Sprookjesmusical Pinokkio:
 
Op 20 september mocht ik meedoen aan de premiere van Pinokkio de musical.
Van te voren moesten we thuis allemaal liedjes instuderen.
Met elkaar gingen we nog repeteren en dansjes leren.
Toen we bijna moesten optreden was ik best wel een beetje zenuwachtig.
Maar het was super leuk om te doen.
Het leukste liedje uit de musical vind ik Gepetto.
Na afloop waren er nog interviews.
Super cool ik zou het zo weer overdoen.
 
Na afloop van de voorstelling waren er niet alleen interviews maar werden er eerst foto’s gemaakt door alle aanwezige fotografen. Lars stond daarbij prominent naast de 4 Pinokkio’s. Nadat alle foto’s waren gemaakt zochten we Lars natuurlijk op het podium op en vroegen we hem wat er allemaal was gebeurd na de eerste repetitie. “Toen jullie vanochtend weg gingen gingen we eerst heel leuk door met repeteren en daarna mochten we de kleren aantrekken. Toen mochten we weer het podium op en mochten we optreden. Dat was wel heel grappig, je zit natuurlijk in een groepje en samen hadden we erg veel plezier.” We vroegen Lars of hij de andere kinderen al kende. “Sommige wel,” zei hij, “die kende ik van audities die ik eerder had gedaan. En dat was best wel leuk.”
 
“Het was echt wel heel erg leuk vandaag,” vertelt hij verder. “Een première is toch heel anders dan een gewone voorstelling en echt heel erg leuk. Ik zag mijn ouders wel zitten in de zaal, maar verder heb ik daar niet zo op gelet.”Lachend: “Maar ik heb natuurlijk niet gezwaaid, want dat mag ook niet! Alles was eigenlijk leuk vandaag. Zingen, dansen, alles bij elkaar. In musicals spelen vind ik gewoon heel erg leuk. Ik zit ook op musical les en daar maken we één keer per jaar een kleine musical. Ik ga ook meedoen aan de musical Scrooge. Die gaan we in december opvoeren in het theater in Harderwijk.”
 
Met dank aan de producenten van de Sprookjesmusical Pinokkio voor deze onvergetelijke dag, mede namens MusicalNieuws!