Musicalnieuws.nl

Sprookjesboom de Musical: een wonderlijk muziekfeest dat je niet mag missen

Op 17 oktober j.l. ging de tournee van ‘Sprookjesboom de Musical: een wonderlijk muziekfeest’ in première in het Chassé Theater in Breda. Het was een bijzondere voorstelling waarbij het publiek al erg enthousiast was voor de voorstelling begon

Maar als ze al niet enthousiast waren voor de voorstelling dan zouden ze dat zeker tijdens en na de voorstelling zijn, want het wonderlijke muziekfeest is ook echt een feestje! Een feest om naar te kijken en te luisteren. Alle sprookjesfiguren zijn weer van de partij bij het muziekfeest en willen allemaal de muziekwedstrijd winnen, maar van wie klinkt het muziekinstrument het mooist? Is het van de wolf, Roodkapje, Assepoester, Klein Duimpje, Geitje Benjamin of toch Heks?
Deze lastige beslissing zal genomen worden door Juffrouw Lianne, die samen met de zaal de winnaar zal aanwijzen. Tenminste als ze weg naar de wedstrijd weet te vinden.
 
De vaste cast bestaat uit volwassen hoofdrollen die gespeeld worden door Käthe Staallekker (muziekjuffrouw Lianne), Amy Galatá (geitje Benjamin en Assepoester), Janneke Iking (Heks en Roodkapje), Thijs van Empel (Draak, Wolf en Klein Duimpje), Niels van der Gaarden (Langnek, Ezel en Ko) en Laura van Bentum (poppenspeelster) en ook 4 vaste kinderrollen per voorstelling (leerlingen muziekklas) worden afwisselend gespeeld door Lieke van den Akker, Ainara Aladhami, Charlotte Boudry, Bryan Buckens, Laura van Bussel, Britta Caris, Marit Cobben, Isabel Diaferia, Mandy de Lee, Suus Luyken, June Mons, Maylin van Putten, Floris Vaarhorst, Morris Vugts, Skip Wevers en Judith van der Wijst.
 
Het bijzondere van Sprookjesboom de Musical is dat er iedere voorstelling naast deze vaste cast, ook tien kinderen eenmalig te zien zijn op het podium. Deze kinderen spelen de rol van leerlingen van een muziekklas van Juffrouw Lianne. Op deze manier kunnen meer dan 400 kinderen door heel Nederland eenmalig op het toneel staan en meespelen in een echte musical. De kinderen kunnen zich via de theaters door het land inschrijven en als ze uit worden gezocht krijgen ze materiaal thuis om te oefenen.
 
Käthe Staallekker als muziekjuffrouw Lianne klinkt heerlijk en de kinderen volgen haar ook graag. De poppenspelers zijn stuk voor stuk geweldig en het enthousiasme in het spel is erg aanstekelijk.
Janneke Iking is als Heks heerlijk gemeen, maar als Roodkapje is ze schattig. Heel knap om 2 karakters te spelen die zo ver van elkaar af liggen en deze beide zo sterk neer te zetten. Thijs van Empel heeft zowel als Wolf of Draak steeds de lachers op zijn hand. Amy Galatà speelt Assepoester en geitje Benjamin en doet beide met veel verve. Niels van der Gaarden speelt zelfs 3 rollen: Ezel, Langnek en Kabouter Ko en het lukt ook hem om van ieder karakter iets bijzonders te maken. Laura van Bentum heeft ook diverse poppen onder haar hoede, waarvan de Eekhoorn de grootste (bij-)rol heeft. Dit team is heerlijk op elkaar in gespeeld en het is gewoon bijna niet te zien als er een extra hand bij een scene wordt gebruikt. Een extra persoon is nagenoeg niet te zien, terwijl deze wel regelmatig wordt ingezet.
 
Deze heerlijke kindervoorstelling gaat de komende maanden toeren en niet alleen door heel Nederland, maar dit keer komt Sprookjesboom de Musical ook in België. Kortom ga deze 1 uur en 15 minuten durende show niet missen!
 
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025