Musicalnieuws.nl

Spring Awakening door IPA smaakt naar meer

Op zaterdag 18 december was MusicalNieuws aanwezig bij de perspresentatie van de musical Spring Awakening van Iris Performing Arts (IPA) in Haastrecht en dat smaakte naar meer.

Na vele grote producties zoals Petticoat, Fame en Footloose waagt IPA zich nu aan de off-broadway musical Spring Awakening. De musical is gebaseerd op het Duitse toneelstuk Frühlings Erwachen van Frank Wedekind uit 1891 en Duncan Sheik schreef hier de prachtige muziek voor.

Spring Awakening speelt zich af aan het einde van de 19e eeuw in Duitsland. Het is een eigenzinnige musical die het verhaal vertelt van tieners die het innerlijke en uiterlijke tumult van adolescente seksualiteit ontdekken. In de musical wordt alternatieve rock gebruikt als onderdeel van de met folk doordrenkte rockmuziek. De originele Broadway-productie won acht Tony Awards, waaronder Tonys voor Beste Musical, Regie, Boek, Score en Aanbevolen Acteur. De productie sleepte ook vier Drama Desk Awards in de wacht , terwijl het originele castalbum een Grammy Award ontving . 

IPA gaat deze show op 4 tot en met 6 februari spelen met 19 spelers, waarbij zij werken met deels een dubbele cast: cast Spring en cast Summer. In cast Spring worden de rollen van Martha en Anna gespeeld door Marit Goetjaer en Celine van Tol. En in cast Summer worden de rollen van Martha en Anna gespeeld door Jamie van den Broeck en Sanne Egging.
De getalenteerde cast bestaat uit: Jarmo van Zantwijk als Melchior Gabor, Joey de Boer als Moritz Stiefel, Gioya van Rees als Wendla Bergman, Justin van den Berg als Hanschen Rilow, Laurens Sanders als Georg Zirschnitz, Thimo Meuldijk als Ernst Robel, Glenn de Roos als Otto Lammermeijer,
Valerie van Reeuwijk als Thea, Saide Masmas als Ilse Neumann, Catharina Bijl als Frau Bergman | Fraulein Knuppeldick | Fraulein Grossebustenhalter | Frau Bessell, Priscilla Kirkels-Portier als Frau Gabor | ensemble, Izaäk Clarisse in alle mannenrollen en ten slotte bestaat het ensemble uit: Jitte Vink, Nienke Roelofs en Suzanne de Vries.

Na het zien en horen van de presentatie kijken wij uit naar 4 tm 6 februari en waren danig onder de indruk van de solo’s.

Kijk HIER voor ons fotoverslag