Musicalnieuws.nl

Speelfilm My Roots in première – door Jongerentheater Quint

Op woensdag 13 oktober gaat de nieuwe speelfilm van Quint My Roots in première. In de kleine zaal van het Isala theater. Het is een ontroerende film over een 16-jarig meisje dat uit de armoede wil ontsnappen.

Het verhaal

De alleenstaande moeder van Jasmijn zit in de schuldhulpverlening. Nog een paar maanden volhouden en dan maakt ze een nieuwe, schuldenvrije start. Jasmijn wordt vandaag 16 jaar. Ze krijgt ontbijt op bed en als cadeau…. een weekendje Londen.

 Op school doen alle 4-Havo leerlingen mee aan een interviewproject van opa’s en oma’s. Welke invloed hebben hun vroegere keuzes op de jongeren van nu. Door deze verhalen maken ze contact en gaan ze elkaar beter begrijpen. En, ze kunnen een geldprijs winnen van € 5.000. Als de moeder van Jasmijn dezelfde dag haar baan verliest, zet Jasmijn alles op alles om die geldprijs te winnen en haar moeder te helpen.

 Niet iedereen heeft dezelfde kansen. Het maakt nogal uit in welk gezin je geboren wordt.

 De repetities en de opnames

December 2020 startten we met de repetities voor de speelfilm My Roots. Met Julie Tönder als de 16-jarige Jasmijn en Glenda Mudde als haar moeder en 33 andere jongeren, volwassenen en senioren. Met een gastrol van actrice Urmie Plein, omdat het onderwerp van de film haar aan het hart gaat.

 Vanaf maart 2021 startten de opnames op verschillende locaties in Capelle aan den IJssel: het IJsselcollege, Plus van Driel, Noes Fiolet, begraafplaats Schollevaar, HCC, Capsloc, de Voedselbank, diverse winkels en diverse huizen van de spelers. De laatste opnamedag vond plaats in het Isala theater met een groot publiek aan figuranten. Getest, gevaccineerd en al.

 De repetities en opnames vonden plaats met een streng coronaprotocol en een flink aantal verschuivingen in de planning. Stap voor stap vonden de opnames plaats met als doel om de première op 13 oktober te halen en ons verhaal te kunnen vertellen aan VO-scholen en aan zoveel mogelijk mensen in de regio.

 Voorbereiding

Ter voorbereiding hebben we diverse jongeren, volwassenen en senioren met verschillende achtergronden geïnterviewd. Voor de film zijn ook een aantal interviews opgenomen.

Het leverde prachtige verhalen op. Van de jonge jongeren die met elkaar leven en voor wie afkomst nauwelijks een rol speelt tot senioren die vanuit een tropisch land hun eerste voetstappen zetten in een koud, besneeuwd landschap.

Bijzonder ontroerend was het verhaal van een mevrouw die net uit de schuldsanering was en het moment beschreef waarop ze bijna afgesloten werd van gas en licht en besloot hulp in te schakelen.

 Vertoningen

We hebben deze film samen gemaakt met de 35 spelers, de 70 figuranten, de vele Capelse locaties en de crew. Een filmproces verbindt mensen en geeft ze energie. Het maakt verhalen los tijdens de voorbereidingen en repetities, maar ook ter plekke op de set en na afloop.

 Beleef deze prachtige zoektocht van Jasmijn mee op

Wo 13 okt          19.00 uur Isala theater

Wo 13 okt          20.30 uur Isala theater

Do 4 nov             20.00 uur Capsloc

 

Hierbij een blik op de teaser

https://youtu.be/hm5DuFzimJI

 

Kijk voor kaartjes op:

http://www.jongerentheaterquint.nl/films/my-roots


Producties Musical 2.0 - 2024/2025