Musicalnieuws.nl

Soul Brothers - Let's celebrate / That's the way I like it

Op 21 november 2015 was MusicalnNieuws aanwezig bij de première van de spetterende show van de Soul Brothers: Let’s celebrate.

De show begon al gelijk met een heerlijke versie van Can you feel it van de Jackson 5 en ja, wij voelden het gelijk! Dat wij ook niet de enige die het “voelde” was duidelijk, want al direct veerden mensen op van hun stoelen om mee te dansen en dit was ook maar het begin van een avond vol energie en prachtige zang en dans.
De drie Soul Brothers (David Goncalves, Clayton Peroti en Omri Tindal) zijn vocaal aan elkaar gewaagd en vullen elkaar perfect aan. Alle drie bezitten ze een behoorlijke CV.
 
Omri Tindal deed al op jonge leeftijd mee aan verschillende talentenjachten en stond vervolgens met de groep Delighted in het voorprogramma van verschillende internationale artiesten. Hierna was hij o.a. te zien in Tribute to the 90's Real Hot en maakte hij deel uit van de Soul & Disco Brothers. In 2012 werd Omri bekend bij het grote publiek door zijn deelname aan The Voice of Holland, waarin hij zelfs de liveshows wist te halen. Hierna was hij o.a. te zien in de musicals Jersey Boys en Dreamgirls en momenteel werkt hij aan een soloalbum.
Omri klinkt niet alleen heerlijk, ook weet hij het (vooral vrouwelijke) publiek geweldig te bespelen en laat iedere vrouw denken dat hij speciaal voor haar zingt.
 
David Goncalves begon al op jonge leeftijd met zingen in een gospelkoor. Het grote publiek leerde hem kennen door zijn deelname aan de allereerste Idols in 2003, waarin hij zelfs de 5e plaats wist te behalen. Na Idols scoorde hij samen met het houseduo Chocolate Puma de wereldhit Always & Forever. Vervolgens heeft David in succesvolle theaterproducties gestaan als The Soul Of Motown 1, Soul Brothers, Soul & Disco Brothers, Jeans 19, My Name Is Michael in Concert, Daddy Cool en recentelijk in de musical Dreamgirls.
Prachtig zingen is niet het enige talent van David, want David is bovendien een singer/songwriter.
 
Clayton Peroti kreeg zangles van o.a. Ger Otte en Jimmy Hutchinson, acteerlessen van o.a. Henny Kaan en Judith Brokking en dansles van Lucia Marthas. Hij was vervolgens o.a. te zien in grote musicals als The Lion King, Tarzan en Notre Dame de Paris. Ook toerde hij door het land met Soul Of Motown IV & V en Soul Celebration en speelde hij recentelijk in de musical Dreamgirls (nominatie Musical Award voor Beste Mannelijke Bijrol).
Clayton kreeg voor de rol van Tark in Tarzan zelfs een Musical Award voor Beste Mannelijke Bijrol.
 
Iwan VanHetten is de bandleider / toetsenist. Ook Iwan heeft een indrukwekkende C.V. Hij produceert en schrijft voor allerlei bekende (inter)nationale artiesten vanuit zijn opnamestudio in Engeland. Zo was hij muzikaal leider en speelde tevens keyboards en trompet bij o.a. Sister Sledge, The Pointer Sisters, Brooklyn Funk Essentials, Doe Maar, Anouk en Candy Dulfer. Iwan verzorgt vanaf dag één de arrangementen en muzikale leiding van de eerdere Soul Brothers, Soul & Disco Brothers, Soul Sisters en Soul Celebration tournees, waarbij hij tevens meespeelde als toetsenist.
 
Roy Beukers op gitaar. Roy studeerde af aan het Conservatorium in Alkmaar. Hij speelde vervolgens o.a. bij Ellen ten Damme (Cirque Stiletto) en in Soul Brothers, Soul & Disco Brothers, Soul Sisters en Soul Celebration. Naast het begeleiden van artiesten in en buiten de studio doceert Roy aan het Conservatorium in Haarlem.
 
Michael Kamp op basgitaar. Michael is afgestudeerd aan het Conservatorium te Alkmaar en al meer dan 20 jaar professioneel musicus. Hij heeft studiowerk gedaan voor diverse artiesten en aan vele live optredens meegewerkt. Michael is beïnvloed door diverse muziekstijlen; soul, disco, funk, Motown, jazz en rock en werkte eerder al samen met o.a. Soul Brothers, Soul & Disco Brothers, Ellen ten Damme (Cirque Stiletto), Soul Sisters en Soul Celebration.
 
Sander van Truijen op drums. Sander is een gepassioneerde, energieke drummer. Hij studeerde af aan het Conservatorium in Alkmaar en houdt ervan om zich, als van origine pop/rock drummer, verschillende stijlen eigen te maken. Hij begeleidde artiesten als Waylon, Mainstreet en Gers Pardoel en kandidaten in het televisieprogramma Superkids. Sander speelt in Session, een van de beste coverbands van Nederland, en in zijn eigen Nederpop band VanHuysUit. Ook geeft hij les op Popschool TuneUp in Haarlem.
 
Kortom zin in een heerlijke swingende avond, waarbij het echt niet lukt om de hele avond op de stoel te blijven zitten?! Ga naar de Soul Brothers en geniet niet alleen van een avond soul, maar ook funk en discohits. That’s the way I like it!