Musicalnieuws.nl

SOOF, een lekkere musical!

Eerst was er een film, toen 2, een tv serie en nu een musical. Nederland heeft de vrolijke chaotische tussen te veel taken balancerende Soof in haar hart gesloten. Dat wekt verwachtingen! Een film, Soof 1, naar het theater brengen vraagt om creativiteit. En daar hebben de makers van de musical genoeg van in huis. Of het nu gaat om de liedjes van Ed Struijlaart en Peter Slager (gitarist en hitschrijver Bløf) of de verrassende regie van Jos Thie, er is genoeg nieuws te beleven in deze musical versie

Meest opvallend is het toevoegen van topsporters aan de cast. “Toneel is ook topsport” zeggen de meesten van hen wanneer gevraagd naar het waarom van hun deelname.  Een spannend experiment!   “Dit wordt pittiger dan expeditie Robinson” aldus Anouk Hoogendijk.. Ook voor Juul Vrijdag met haar indrukwekkende cv  is spelen in een nieuwe musical een uitdaging. “Ik vind het leuk, allemaal dingen die ik nog nooit gedaan heb, zelfs zo’n persmoment met taart niet, want Soldaat van Oranje liep al, dit is echt vanaf de grond af aan beginnen”.  

De cast heeft er zichtbaar zin in om te gaan repeteren in de keuken die kan  ronddraaien op een toneel waarop ook publiek zal komen te zitten. Vandaag is het het decor van een van de liedjes  : Ik kan je horen”  De melodieuze mooie stem van Maike Boerdam klinkt goed. Haar pretogen beloven een onweerstaanbare hoofdrolspeelster. 

De repetities zijn vandaag begonnen. Spannend voor iedereen, zeker ook voor de 12 kinderen die mee mogen gaan spelen. 

Wie graag een topsportster op de planken wil zien : Leontien van Moorsel speelt in Almere, Den Helder, Breda, Oss, Leeuwarden en in een deel van de voorstellingen in Heerlen en Rotterdam.
Annette Gerritsen speelt in de voorstellingen in Groningen en in een deel van de voorstellingen in Amsterdam en Rotterdam.
Dominique Bloodworth speelt een deel van de voorstellingen in Heerlen.
Manon Flier speelt in de voorstellingen in Enschede, Den Haag, Doetinchem en Zwolle.
Anouk Hoogendijk speelt in de voorstellingen in Amersfoort en een deel van de voorstellingen in Amsterdam.
Nicolien Sauerbreij speelt in een deel van de voorstellingen in Amsterdam.

Vanaf 12 november  in de theaters met lekker hapjes voor het publiek!

Door Elise Kant

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025