Musicalnieuws.nl

Songs In The Key of Life swingt en zorgt voor kippenvel

Nee, het is niet zijn jubileumjaar en nee, hij heeft geen nieuw album uitgebracht. Je hoeft niet altijd een goede reden te verzinnen om een feestje te bouwen. Het muzikale meesterwerk ‘Songs In The Key of Life’ is één van de mijlpalen uit de popgeschiedenis. Het achttiende album van Stevie Wonder is nog altijd een inspiratiebron voor de huidige generatie producers en muzikanten.

Solisten Sabrina Starke, Erica Yong en Ricardo Burgrust spelen ondersteund door een fantastische band het complete album live op het toneel. Het gezelschap beleefde dinsdag 9 februari een geslaagde première in het Oude Luxor Theater in Rotterdam.

‘Songs In The Key Life’ werd op 28 september 1976 door Motown Records uitgebracht. Het album is de bekendste en meest succesvolle uit de carrière van Stevie Wonder. Achter ‘Rumours’ van Fleetwood Mac werd ‘Songs In The Key of Life’ het op één na best verkochte album van 1977. Wonder werd genomineerd voor 7 Grammy Awards. Er zijn van die platen die nummer voor nummer en noot voor noot onderdeel uitmaken van het collectieve muziekgeheugen. ‘Songs In The Key Life’ is zo’n muzikaal meesterwerk. Een plaat met inhoud, samengevat in Stevie’s formule voor de mensheid: Love + Love – Hate = Love.

Sabrina Starke, Erica Yong, Ricardo Burgrust laten ondersteund door een sterke band het publiek swingen en zorgen voor kippenvel met de hits zoals ‘Sir Duke’, ‘Isn’t She Lovely’ en ‘Pastime Paradise’. ‘Songs In The Key of Life’ is de eerste van een reeks albums dat door het nieuwe gezelschap Legendary Albums Live de komende jaren in diverse theater zal worden uitgevoerd. Stevie Wonders ‘Songs In The Key of Life’ toert nog tot en met mei door heel Nederland.