Musicalnieuws.nl

Soldaat van Oranje – De Musical speelt 25 april voor War Child

Donderdag 25 april speelt cast XXV van Soldaat van Oranje - De Musical - als eerste stap in de eind oktober aangekondigde samenwerking - een voorstelling voor War Child. Vandaag is deze voorstelling via soldaatvanoranje.nl/warchild in verkoop gegaan. Van elk verkocht kaartje komt de helft ten goede aan War Child.

War Child x Soldaat van Oranje - De Musical War Child en Soldaat van Oranje - De Musical zijn een impactvolle samenwerking aangegaan en verbinden het verhaal van de Tweede Wereldoorlog met de vele oorlogen die helaas nog altijd plaatsvinden. De organisatie die zich al jaren inzet voor mentale steun aan kinderen in oorlog én de voorstelling over een groep vrienden die een keuze moest maken onder de druk van de oorlog, bundelen hun krachten. Gezamenlijk vragen ze aandacht voor de gevolgen van oorlog op je leven en roepen op om kinderen in oorlog nú te steunen.

De samenwerking tussen beide organisaties wordt momenteel ook verder uitgewerkt op educatief vlak middels de ontwikkeling van nieuw lesmateriaal voor middelbare scholieren. Alles in het teken van bewustwording bij jongeren van de gevolgen van oorlog en ondersteuning van kinderen in oorlog.

________________________________________________________________________________________
 

Sinds de allereerste voorstelling op 10 oktober 2010 is het verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema en zijn vrienden inmiddels aan meer dan 3,5 miljoen bezoekers (door-)verteld. Reguliere tickets t/m mei zijn verkrijgbaar via soldaatvanoranje.nl of 0900 - 1324 (45cpm)


Producties Musical 2.0 - 2024/2025