Musicalnieuws.nl

Slippers - Deze humor verjaart niet

Op vrijdag 21 april was MusicalNieuws getuige van de opvoering van Slippers in het prachtige Amsterdamse DeLaMar Theater met in de hoofrollen de legendarische cabaretduo's Plien van Bennekom en Bianca Krijgsman en Peter van de Witte en Bas Hoeflaak van het cabaret duo Droog Brood.

Tijdens de persconferentie van Slippers beloofde regisseur Gijs de Lange al dat humor centraal zou staan in zijn versie van dit stuk van Sir Alan Ayckbourn, die Slippers in 1965 schreef, en die belofte heeft Gijs de Lange absoluut waar gemaakt! Het stuk werd was al een aantal keer eerder in Nederland te zien, onder andere met Jeroen Krabbé, Willeke Alberti en Mary Dresselhuys, maar MusicalNiuws is er zeker van dat deze opvoering ook op weg is om zijn plaats te vinden in de Nederlandse toneel geschiedenis.

In Slippers besluit Ginny, gespeeld door Bianca Krijgsman, om haar baas te gaan vertellen dat hun verhouding ten einde is, omdat ze nu samen is met Gregory, een rol van Peter van de Witte. Ze verteld echter aan Gregory dat ze naar haar ouders gaat. En daar beginnen de vele misverstanden die Slippers erg vermakelijk maakt mee, want Gregory besluit Ginny en haar ouders, gespeeld door Plien van Bennekom en Bas Hoeflaak, te gaan verrassen. Als Gregory bij wat hij denkt dat haar ouders zijn aankomt blijkt hij de eerder dan Ginny ter plekke te zijn. Als men bedenkt dat Ginny’s baas er van overtuigd is dat zijn vrouw net als hij een verhouding heeft, kan men zich wel voorstellen hie Greg’s bezoek centraal staat in een lange rij van menselijk gestuntel en bewijst dat er altijd misverstanden zullen zijn tussen man en vrouw, omdat, zo is Sir Alla Ayckbourn overtuigd, niemand een ander ooit echt door en door kent.

Plien van Bennekom, Bianca Krijgsman, Peter van de Witte en Bas Hoeflaak laten zien dat ze oude rotten zijn in aan het lachen maken: Elke grap wordt met meesterlijke timing gebracht. MusicalNieuws kan niet anders zeggen dat we krom lagen van het lachen en dat deze nieuwe opvoering van Slipper absoluut de moeite waard is!

Nog tot en met 7 juni te zien in het Delamar theater. Voor tickets klik HIER

Voor ons fotoverslag van de presentatie klik HIER
 
Musical 2.0 audities juni 2024