Musicalnieuws.nl

Sleeping Beauty op écht ijs in het Nieuwe Luxor Theater tijdens deze voorjaarsvakantie

Tijdens deze voorjaarsvakantie is het Nieuwe Luxor Theater het toneel van Sleeping Beauty on Ice. Deze magische voorstelling op écht ijs beleefde op woensdag 21 februari zijn première en MusicalNieuws was erbij.

Na het succes van Swan Lake on Ice en Notenkraker on Ice staat de cast van de Imperial Ice Stars voor de derde op het toneel van het Nieuwe Luxor Theater. De cast bestaande uit 23 Olympische kunstschaatsers brengen het sprookje van de Sleeping Beauty op geheel eigen en prachtige wijze.
Zonder één woord te zeggen wordt het sprookje verteld op de indrukwekkende muziek van Tsjaikovski. De grootse decors zien er, mede door het hulp van wat special effects overtuigend uit.

Sleeping Beauty on Ice vertelt het klassieke liefdessprookje over prinses Aurora die als vloek in een honderdjarige slaap valt en uitsluitend kan ontwaken door de kus van een prins.

Het is bijzonder indrukwekkend om te zien wat deze getalenteerde schaatsers allemaal kunnen doen op zo’n kleine schaatsbaan. De cast van Imperial Ice Stars zijn:
Prinses Aurora: Olga Sharutenko
Prins Désiré: Bogdan Berezenko
Prinses Lilac: Aline  Saprykina
Carabosse: Sergei Lisev
Catalabutte: Stanislav Portsov
Carabosse’s assistent: Maria Mukhortova
Koning: Volodymyr Khodakivskyy
Koningin: Fiona Kirk
Carabosse’s gevolg: Vladysav Lysol, Ekaterina Sheremeteva en Alexander Prachanov.
Paleis Gasten: Inna Horbachova en Yury Simakov, Alisa Murtazina en Semen Kozhevnikov, Elena Shurakova an Anton Shabalin, Irina Milana en Bogdan Borovlev, Dimitri Ivanov
Prinses Aurora’s zussen: Olga Sukhareva,Elizaveta Milovanova, Inne Horbachova, Alisa Murtazina en Irina Milana
Bloemen Wals: Olga Sukhareva en Anton Shabalin, Elizaveta Milovanova en Alexander Pracanov, Inna Morbachova en Yury Simakov, Alisa Murtazina en Semen Kozhevnikov, Irina Milana en Bogdan Baravlev
Vuurvliegjes: Vladyslav Lysol en Ekaterina Sheremeteva, Anton Shabalin en Olga Sukhareva, Alexander Prachanov en Elena Shurakove.
Carabosse’s Raven: Volodymyr Khodakivskyy en Fiona Kirk
Vuur scène: yury Simakov en Bogdan Borolev
 
De Imperial Ice Stars reizen met hun shows de hele wereld over, van Canada tot Australië. Maar tot en met 4 maart zijn ze nog te bewonderen in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

Kijk HIER voor de kaarten
Kijk HIER voor ons fotoverslag