Musicalnieuws.nl

Simone Kleinsma straalt als Hospita

Mijn buurvrouw in de zaal zegt: "Ook als je haar een plastic zak aantrekt en ze leest het telefoonboek voor dan nog weet ze me te ontroeren" Dat kan natuurlijk over niemand anders gaan dan Simone Kleinsma. Trek alle superlatieven uit de kast, ze passen bij haar, ook nu in de speciaal voor haar geschreven musical De Hospita.

Madeleine Coutard ooit de grande dame van de revue neemt uit geldgebrek drie studenten in het huis waar zij met Kimono (heerlijke rol van Paul Groot) woont. Een leuk uitgangspunt voor een verhaal met geschiedenis en rondom generatie verschillen. Voeg daar wat geheimen aan toe en je hebt een onderhoudend verhaal dat ruimte laat aan de jonge cast maar alle eer doet uitgaan naar die grande dame.

Dat maakt de musical de moeite waard. Het verzacht ook het enige minpuntje: de manier waarop de jongeren worden neergezet is geheel door de ogen van ouderen en daarmee soms wat oudbollig. In het tweede deel gaat dat overigens veel beter en de rap die daar in zit is een leuke vondst. De jonge acteurs trekken alles uit de kast om hun rol met verve in te vullen en dat doen ze uitstekend. Sara Afiba zingt een prachtig duet met Simone, Desi van Doeveren heeft mooie solo met rap en Rick Bock is een leuke acteur. Maartje van de Wetering speelt overtuigend en zorgt daarmee voor het moment dat je denkt; he die zag ik niet aankomen, en dat is knap gedaan.

Geweldig is het samenspel van Simone en Paul, het decor, de muziek, de choreografie. Deze musical is af en verdient de volle theaters waar ze nu tot het eind van tour al van verzekerd is. Wanneer Simone zingt, in alle diversiteit van liedjes, dan kun je niet anders concluderen dat zij echt de grootste in het vak is. Een diepe buiging!

Door Elise Kant

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025