Musicalnieuws.nl

Simon Zwiers speelt de rol van Agent Knuppel

De politiemacht van Urinetown is compleet. Samen met Agent Hoenderhok zal onze Agent Knuppel (Simon Zwiers) ervoor zorgen dat alle wildplassers naar Zeikstad worden verbannen! Want niemand plast nog zomaar voor niets!

Simon Zwiers heeft een muzikale achtergrond en heeft als contrabassist en zanger in meerdere bandformaties gezeten, onder andere in The Groovecats en The Elmos. Voor recreatiepark Hemelrijk componeerde en arrangeerde hij de muziek en speelde hij alle instrumenten.

Theater
Momenteel houdt hij zich voornamelijk bezig met musicals en speelde hij onder andere Dikke Deur in Pipo, Rhomas Bone, Schnabel en Sergeant Fine in Warhorse, Harry en Joe in Flashdance, Gouverneur/Herbergier en bassist in Man van La Mancha, Alternate Halvar in Wickie de Musical en understudy Alfred P. Doolittle in My Fair Lady.

Stemacteur
Simon is een veelgevraagd stemacteur. Door zijn iets zwaardere stemgeluid wordt zijn stem vaak gebruikt voor monsters, slechteriken, coaches of drilsergeants. Zo was hij o.a. te horen in films en televisieseries als Zootropolis (Chief Bogo), Chicken Little (Coach), Happy Feet (Zeeolifant) en A Kind of Magic (Gregore). Naast films en televisieseries is zijn stem ook regelmatig te horen in diverse games.