Musicalnieuws.nl

Shrek door Greg en Baud niet één maar zelfs twee groepen van professioneel niveau

Greg en Baud brengen ieder jaar weer shows van uitzonderlijk hoog niveau en ook in de kerstvakantie van 2018/2019 lukt het weer om mensen te laten we genieten, dit keer van de musical Shrek. MusicalNieuws mocht de show zelfs twee keer zien: één keer met de cast Far Far Away en één keer met de cast Duloc. Het verschil in de cast zit hem alleen in de hoofdrolspelers.

Het verhaal van Shrek werd bij het grote publiek bekend door de succesvolle films en is sinds enkele jaren ook een grote hit op toneel. Het is een vrolijke en grappige musical en nu de rechten zijn vrijgegeven voeren eel amateurgezelschappen`de musical op.

Het verhaal gaat over de chagrijnige, botte groene oger Shrek. Hij woont alleen in zijn moeras en dat vind hij heerlijk, want ogres houden van moerassen en niet van mensen. Maar plotseling wordt zijn kluizenaarsbestaan bruut verstoord wanneer een groep dakloze sprookjesfiguren in zijn moeras wordt gedumpt door de wrede, in lengte iets ‘te kort’ schietende Lord Farquaad.
Lord Farquaad biedt de oger echter een deal aan: als Shrek de mooie prinses redt dan zal hij de rechten op zijn moeras terugkrijgen. Samen met Ezel, de hyperactieve, dansende, zingende, maar vooral lieve vriend van Shrek start een groot avontuur!

Als Shrek zien wij Nick Dijkstra en Johannes Eichwald. Beide mannen zetten een geweldige Shrek neer, maar nu wij ze zo goed kunnen vergelijken moeten wij een extra compliment geven aan Nick om zijn prachtige vocalen in zijn versie van “ik bouw een muur” maar dit wil niet zeggen dat Johannes dit niet goed deed! Nee hij deed het ook geweldig en zijn Shrek was weer juist iets kwetsbaarder op de juiste momenten. Twee geweldige Shreks dus!

Ook de rollen van Fiona en de Ezel werden door verschillende spelers gespeeld; Als Fiona zagen wij Caroline Das en Joske van der Linden. De beide dames deden het niet alleen vocaal erg goed, maar ook draaiden ze hun hand niet om voor een ingewikkelde choreografie.

En dan de komische noot in de voorstelling: De Ezel, gespeeld door Maurice Coops en Ties Brunt. Het is zo leuk om te zien dat beide heren niet alleen een geweldige Ezel neer zetten, maar ook nog een eigen draai weten te geven aan de rol.

De slechterik van de voorstelling werd fenomenaal gespeeld door Raygin Fullinck. Raygin kreeg het steeds weer voor elkaar om zich weliswaar aan zijn script te houden, maar toch ook weer kleine dingen toe te voegen, waarbij hij de lachers vanaf de eerste minuut op zijn hand had.

In het ensemble zaten er nog een paar vocale zwaargewichten, maar de draak gespeeld door Celine van Putten bezorgde ons regelmatig kippenvel! Wat een prachtige verschijning en dito stem! De mooi uitziende draak zelf werd bewogen door maar liefst 4 personen.

Het ensemble was in zijn geheel erg sterk en maakten ons regelmatig aan het lachen. Er zijn in het ensemble ook een paar mensen die de rol wisselen: zo spelen Rosemarie Voogt en Sem van der Horst wisselend de rol van kleine Shrek en delen Aimée van Ruiten en Roos Marijn Oudenaarde de rol van kleine Fiona. Wouter Klijnsmit en Stefanie Roland beide de rol van Pinokkio en als de een Pinokkio speelt, speelt de ander mee in het ensemble en andersom.

De overige rollen worden elke voorstelling door dezelfde mensen gespeeld door: Britney Zaaijer, Daniela Bremmer, Dion Biesaart, Eva Korte, Jitske Roelofs, Joy Danie van der Walle, Kayleigh Veltrop, Scottey Mouris, Samira Meftahi, Sophia Jansen, Tom de Wijs en Rob Verkamman.

Greg en Baud krijgt het voor elkaar om met slechts enkele decorstukken toch de hele voorstelling overtuigend te spelen. Scenes worden gewijzigd door het dicht en open trekken van gordijnen en ondanks dat men zou denken dat dit niet werkt, werkt het echt heel goed.

Kortom Greg en Baud krijgt wederom onze complimenten omdat zij het weer voor elkaar kregen om ons te laten genieten en met een lach op onze gezicht de zaal te laten verlaten!

Shrek was al snel compleet uitverkocht, dus ons enige commentaar zou kunnen zijn dat ze de voorstelling vaker zouden moeten spelen….  
Wij kijken daarom met smart uit naar de volgende productie van Greg en Baud, want wij weten nu al dat het zeker een succes gaat worden!

Kijk HIER voor ons fotoverslag van Cast Far Far Away en HIER voor cast Duloc

Hou onze facebook in de gaten voor een uitgebreid fotoverslag van beide groepen.