Musicalnieuws.nl

Sensationele première van Tina Turner de Musical

TINA - De Tina Turner Musical is de eerste musical over haar leven, geproduceerd in samenwerking met Tina Turner zelf. Tina Turner is een van de bestverkopende artiesten ter wereld. Ze heeft 11 Grammy Awards gewonnen en haar live shows trokken miljoenen mensen. Ze verkocht meer concertkaarten dan welke andere soloartiest ook. De musical over deze powervrouw ging op zondag 9 februari in première in het Beatrix Theater in Utrecht.

In TINA - De Tina Turner Musical zie je hoe een meisje uit Nutbush, Tennessee, uitgroeide tot de onbetwiste ‘Queen of Rock-‘n-Roll’ – dit is de musical van een doorzetter die zich niet aan de regels hield, maar ze zelf maakte. Dit is het echte, nietsontziende verhaal van Tina Turner. De vrouw die alle vooroordelen over leeftijd, kleur en geslacht heeft getart.

De titelrol wordt vertolkt door Nyassa Alberta. Een rol die ze al als alternate in Duitsland heeft mogen vertolken. Dat deze rol al in haar lijf zit is te zien. De choreografieën doet ze moeiteloos mee en haar spel is mooi ontwikkeld en puur. Nyassa zingt in deze show de longen uit haar lijf. En hoe! Haar stem is fenomenaal. De gehele zaal zit met kippenvel en spreekt nog lang na over het talent van deze vrouw. 

Haar tegenspeler is Juneoer Mers in de rol van Ike Turner. Zijn spel is zo overtuigend dat men werkelijk boos wordt op hem! Zo realistisch geeft hij de agressie van deze man weer. Een groot compliment voor hem als acteur. Het enige jammere is we hem maar weinig horen zingen, want Mers beschikt n.l. over een prachtige zangstem.

De gehele cast is erg getalenteerd en ondersteunt de leadinglady op de juiste wijze. Doordat er vele verschillende rollen die in het stuk zitten, krijgt ieder castlid zijn of haar moment om te shinen en de spotlight te pakken. De dames die de Ikette’s zijn zijn onwijs energiek wat erg aanstekelijk is voor het publiek.

In TINA - De Tina Turner Musical hoor je natuurlijk ook alle grote hits, zoals ‘Nutbush city limits’, ‘Private dancer’, ‘What’s love got to do with it’ en ‘The best’. Indien de nummers dienend zijn om het verhaal te vertellen zijn ze in het Nederlands vertaald. De nummers die als concert/optreden gebracht worden, worden in het Engels gezongen. En deze bekende nummers worden op geweldige wijze gespeeld door een fantastisch orkest o.l.v. Marco Braam. 

TINA is in het Beatrix Theater te zien in Utrecht en is een met power-house als Leading Lady, een geweldig orkest en het verhaal van één van de meest succesvolle dames ter wereld, zeker een must-see. Niett alleen voor de Tina Turner fans en de musical liefhebbers, maar ook voor de mensen die gewoon een leuke avond uit willen en een geweldige show willen zien.

Door Jennifer Hoffmann

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025