Musicalnieuws.nl

Selma Ann Louis zorgt voor heerlijke zomeravond vol schaterlach

Selma Ann Louis ging op zondag 6 mei in het Delamar Theater in première en MusicalNieuws was erbij

Stop Bianca Krijgsman, Plien van Bennekom en Arjan Ederveen in een script en succes is gegarandeerd. Plien hoeft maar iets met haar mimiek te doen en iedereen moet lachen, Bianca doet dingen met haar lijf die ook tot lachsalvo's leiden, en zet Arjan in een rolstoel met een deken en een pruik en de pret is gegarandeerd.  Voeg daar een top choreografie aan toe en wat liedjes en je hebt een programma om volop van te genieten.

Selma Ann Louis is een buitengewoon vermakelijke road movie, losjes gebaseerd op Thelma and Louise die het midden houdt tussen musical, muziektheater, soort klucht en toneel. Het laat zich eigenlijk niet in een hokje stoppen. De doldwaze avonturen van drie veertigers door Amerika die terugblikken naar vroeger, zich ontworstelen aan hun verleden en zich zonder het eigenlijk te willen opmaken voor een totaal onvoorziene nieuwe start nemen het publiek mee in een vrolijk avontuur dat doet schateren.

Een absolute erepluim en buiging voor het decor en mis-en-scène. Het hoogtepunt ervan zullen we niet hier verklappen, maar het brengt het drie dimensionale decor een prachtige  stap hoger en verder.  En de auto's in  combinatie met filmbeelden werkt echt geweldig. Een lust voor het oog. Maar dat zijn niet alleen de bewegende rekwisieten, ook de decors van kamers die ingenieus in elkaar overlopen en  tegengesteld bewegende decorstukken zijn gewoon ontzettend leuk. 

Mooi is het vlechtwerk van de oude en jong versie van de drie helden. Hoe de jongeren echt zelf tot in lichaamstaal aan toe de ouderen weten neer te zetten is een erevermelding waard. Van het slungelloopje van Louis tot het wulpse van Selma en het tuttige van Ann, het klopt en dat tilt de voorstelling naar een hoog niveau.

Ook de mannen in de voortdurend wisselende rollen verdienen een compliment, het voelt aan alsof er wel 20 mensen meewerken maar de drie heren zijn meesters in snelverkledingen en aanpassingen.

Het heeft RO Theater feel over zich.  De auto's en motoren, Arjan Ederveen als stuurse oude dame, geven het een soort thuisgevoel. Tegelijk is het ook geen RO theater door het soms andere soort humor en sommige liedjes. Het zangwerk is in samenzang prachtig en heeft in de solo's soms een bijzondere klankkleur.

Selma Ann Louis is heerlijk zomeravond vermaak dat  vraagt om een vrolijke proost na afloop in de zwoele avondschemering met een goed glas wijn. Even verwijlen in de vrolijkheid en mijmeren over ouder worden, jong blijven, leren van het leven, en blijven dromen.

Wil je een avond lekker lachen? mis je kans dan niet en haast je naar de schouwburg.

Door: Elise Kant

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025