Musicalnieuws.nl

Scratch This Musical bracht ode aan Andrew Lloyd Webber

Cats, the Phantom of the Opera en Jesus Christ Superstar, het is slechts een greep uit het imposante oeuvre van een van de meest succesvolle musicalcomponisten aller tijden: Andrew Lloyd Webber. Op 20 april werd in het Nieuwe Luxortheater in Rotterdam in Scratch This Musical een muzikale ode gebracht aan Andrew Lloyd Webber en MusicalNieuws was hierbij aanwezig

Voor de derde keer op rij werd Scratch This Musical georganiseerd en dit keer in het Nieuwe Luxor Theater, dit jaar in samenwerking met Luxor’s initiatief Musicals aan de Maas. In het kader van de zeventigste verjaardag van Andrew Lloyd Webber en de prachtige stukken die hij tot nu toe heeft geschreven, reisde deze Scratch This Musical editie door Andrew Lloyd Webbers musicals. Dit was de kans om diverse musicals op een nieuwe manier te leren kennen. Een koor van ongeveer 150 zangers lieten horen wat zij in één dag samengevoegd hadden. Begeleid door een live combo onder leiding van Robert Jan Kamer, en geweldige solisten, kregen wij hoogtepunten maar ook minder bekende stukken uit het oeuvre van Andrew Lloyd Webber te horen, zoals Jesus Christ Superstar, Evita, Cats, The Phantom of the Opera en Joseph And The Amazing Technicolor Dreamcoat.

Niemand minder dan Marjolein Teepen nam deze keer deel aan deze editie. Marjolein kon deze avond onder andere laten horen dat zij een geweldige Evita is.
Ruud van Overdijk heeft de rol van Jezus wel vaker gespeeld in Jesus Christ Superstar. Met zijn onwijs sterke stem weet hij dan ook met zijn versie van Gethsemane het publiek omver te blazen.

De geweldig getalenteerde Anouk van Laake en Bastiaan Sparnaay, die voor het grote publiek nog onbekend zijn, wisten enorm indruk te maken met onder andere hun versie van The Phantom Of The Opera.

Silencio Pinas swingde samen met het 150-koppige koor in het nummer “Pumping Iron” uit Starlight Express.
Het koor was voor de solisten zeker een mooi gegeven, de ondersteuning naar de solisten brachten een magisch effect op het publiek. De nummers die door de 150 mensen van het koor werden vertolkt miste hier en daar een beetje timing. Maar dat werd hun vergeven door het feit dat ze dit in één middag in elkaar hebben gezet!

Wij verheugen ons alweer op de volgende Scratch This Musical, hopelijk weer met een mooi thema.

Door Jennifer Hoffmann

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 
Musical 2.0 audities juni 2024