Musicalnieuws.nl

School of Rock knalt van het podium

In 2013 kwam de film School of Rock uit. Niet veel later volgde een musicalversie op Broadway en ook het Verenigd Koninkrijk maakte al een eigen versie. Nu krijgt de musical zijn allereerste première op het Europese vasteland. Die eer is voor niemand minder dan The Singing Factory, die er opnieuw voor kiest kinderen en jongeren de centrale rol te geven. En met succes!

Het jongerenkoor Melodia vormt het ensemble voor deze musical. Maar liefst 28 jongeren kruipen op het podium. Hun meerstemmige samenzang heeft een overweldigend effect. Zowel wanneer alle jongeren samen het publiek opzwepen als wanneer de hoofdrollen je kippenvel bezorgen met een meer ingetogen nummer, valt niet te ontkennen dat de jongeren stuk voor stuk overlopen van talent en passie voor het musicalvak.
 
De jongeren die de hoofdrollen mogen vertolken in deze musical zijn bijzonder goed gekozen. Daarbij springt vooral Lotte Villays die als Tomika het publiek weet te beroeren met haar heldere stem in het oog. Net als Thijs Joppen die als Lawrence kan laten zien hoe soepel hij beweegt, de moves die Thijs in huis heeft worden duidelijk gesmaakt door het publiek. Tijdens het nummer 'Als jij eens naar me luistert' kunnen deze hoofdrolspelers (letterlijk) in de spotlights schitteren.
 
Ook in deze productie van The Singing Factory krijgen bijstand van enkele meer ervaren acteurs. Jervin Weckx weet met zijn vertolking van Dewey Finn de grote schoenen te vullen van Jack Black, die dezelfde rol vertolkt in de gelijknamige film. Hij zingt en beweegt als een echte rockster, zelfs wanneer hij al koprollende het podium oversteekt of aan een metalen constructie klimt, weet hij zijn zang perfect zuiver te houden. Zijn tegenspeelster An Lauwereins blinkt dan weer uit in de hoogte, tijdens de aria 'Queen of the night' vallen de moden in het publiek open. Haar opera-stem vult ze mooi aan met een musicalstem in de lagere tonen tijdens andere nummers. Zo blendt ze goed in met de andere stemmen op het podium.
 
Het decor lijkt op het eerste zicht eerder beperkt maar weet toch telkens de juiste setting te creëren. Een setting waarop fantastisch wordt ingespeeld door het gouden duo choreografen: Matthew Michel en Baptiste Vuylsteke. Ze brengen de nummers echt tot leven door de jongeren in bepaalde formaties over het podium te laten bewegen en de bewegingen te gebruiken om de muziek kracht bij te zetten.
 
School of Rock brengt naast een mooie en actuele boodschap, kunnen zijn wie je bent, dus ook visueel en auditief een echt pareltje. Nog tot 21 november te bewonderen in het Zuiderpershuis in Antwerpen.

Door: Marjolein Schabregs

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025