Musicalnieuws.nl

Scholieren krijgen kijkje achter de schermen bij Oorlogswinter de musical

Sinds maandag is het een drukte van belang op het evenemententerrein van Fijnaart. Muziekvereniging Oranjevaan en Stichting Cultuur Fijnaart bouwen in twee weken tijd een openluchttheater voor Oorlogswinter de musical. Naast drie overdekte tribunes waarop ruim duizend mensen kunnen plaatsnemen, wordt ook een compleet dorp als decor nagebouwd. Oorlogswinter wordt op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 mei niet alleen een groots spektakel, maar is ook educatief.

Dinsdagmiddag 10 mei zijn de groepen 6 tot en met 8 van de drie Fijnaartse basisscholen te gast bij Oorlogswinter de musical. Zij kregen een rondleiding achter de schermen. De TIM-Group vertelt de scholieren over de techniek. Ook kunnen zij zien hoe zo’n grootse show gerealiseerd wordt. Vervolgens neemt stichting The Dutch Polar Bears de leerlingen mee naar de oorlogsperiode in Fijnaart. Zij vertellen de leerlingen hoe de bevrijding in hun dorp verliep en welke soldaten en lokale bevolking daarbij betrokken waren. Het belooft een zeer leerzame middag te worden.
 
Dutch Polar Bears
Stichting The Dutch Polar Bears is in basis een groep jongeren die een grote eerbied en interesse hebben voor de Tweede Wereldoorlog en haar veteranen. De jongeren worden bijgestaan door twee oudere liefhebbers die hun netwerk en kennis ter beschikking stellen.
The Dutch Polar Bears is tijdens de voorstellingen van Oorlogswinter de musical aanwezig op het horecaterrein. Voor de voorstellingen en in de pauze geven zij informatie over de bevrijding van West-Brabant. De Heemkundige Kring Fijnaart en Heijningen is eveneens van de partij om de bezoekers van lokale informatie te voorzien over de soldaten en de lokale bevolking die in Fijnaart zijn gesneuveld.
 
Nog anderhalve week
Na twee jaar wachten is het nu bijna zover. Over anderhalve week wordt voor het eerst Oorlogswinter de musical opgevoerd in de openlucht. Op het evenemententerrein komt het verhaal nog beter tot zijn recht. De decorploeg bouwt een deel van het dorp uit het boek Oorlogswinter na. Daarnaast verschijnen oorlogsvoertuigen en zelfs een paardenkoets ten tonele. Het publiek wordt volledig in het verhaal gezogen.
 
Kaartverkoop
De kaartverkoop gaat hard. Voor de zaterdagavond zijn slechts nog enkele kaarten verkrijgbaar. Maar ook de vrijdagavond en de zondagavond verlopen voorspoedig. In totaal zijn er drie tribunes. Vanaf elke plek heeft het publiek prima zicht op het spektakel. Wacht dus niet langer, zorg dat je dit niet mist en bestel je kaarten op www.oorlogswinterfijnaart.nl
 
Oorlogswinter de musical, vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 mei om 20.30 uur op het evenemententerrein in Fijnaart. 

Op de foto staan (v.l.n.r.): Jordy Marijnissen (piloot Jack), Marlies van Beers (Erica), Lukas Broos (Michiel), Lotte Remus (moeder) en Seth van der Meer (Jochem). 
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025