Musicalnieuws.nl

Schaamteloos huilen van het lachen bij Showponies

Iedereen kent Alex Klaasen natuurlijk van zijn talloze typetjes en voorstellingen. Maar wie is hij nou echt? Dat is de houvast van de identiteitsrevue Showponies. Showponies ging op maandag 19 maart in première in het DeLaMar theater in Amsterdam en MusicalNieuws was hierbij aanwezig.

Alex Klaasen zelf legt uit dat een show pony iemand is die extravert is en houdt van glitter, verkleden en dansen. Laat dit Klaasen nou op het lijf geschreven zijn. Deze show pony laat in zijn revue 2.0 zien wat een ongelofelijk talent hij is, maar zes MusicalAwards krijg je dan ook niet zomaar!

Klaasen kan dan ook prachtig zingen, acteren en bezit een uiterst bijzondere komische timing. In deze show heeft hij een fantastische groep om zich heen verzameld die ook nog het beste in hem boven halen. Het tegenspel van Daniel Cornelissen,  Jip Smit en Freek Bartels is precies wat Klaasen nodig heeft en gezamenlijk bereiken ze hoogtepunt na hoogtepunt.

Maar naast deze drie bekende tegenspelers heeft hij de geweldige Jolijn Henneman, Stef van Gelder, Kiefer Zwart, Cripta Scheepers en Roman Brasser naast hem staan om hem nog meer te laten shinen.
De stemmen klinken prachtig samen, waardoor de samenzang oorstrelend is.

De humor van Klaasen is uniek en elke scene is weer een feest om hem te zien en te horen.  Zonder veel weg te geven willen wij toch meegeven dat je nooit meer het woord “Ponykamp” kan horen zonder aan deze show te denken.
Net zoals zijn held André van Duin transformeert Klaasen ook na het opzetten van een hoedje in een heerlijk hilarisch karakter. Klaasen als zeemeermin is fenomenaal.

Zijn mede spelers moeten zeker ook niet onderschat worden, want stuk voor stuk geven ze zich helemaal in de rol, letterlijk en figuurlijk. Het duet met Freek Bartels is zeker ook een vocaal hoogtepunt te noemen.

Na de pauze laat Klaasen in drag benen zien waar menig vrouw jaloers op is. De tweede akte is totaal anders dan de eerste akte: geen sketches en geen ensemble, maar een zingende Klaasen die vertelt over zijn heldinnen: Barbra Streisand, Judy Garland, Liza Minnelli, Shirley Bassey, Bette Midler en Bernadette Peters. Met zijn versie van Annie M.G. Schmidts: “Het is Over” laat hij het publiek sprakeloos achter.
Showponies is een unieke, tijdloze revue waar je om blijft lachen, hoe vaak je hem ook ziet. Het is zeker een show die je niet wilt missen!
 
Kijk HIER voor kaarten

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025