Musicalnieuws.nl

Scapino Ballet Rotterdam presenteert vijf premières op Scapino streamt

De komende weken presenteert Scapino Ballet Rotterdam maar liefst vijf nieuwe dansstukken op het on demand platform Scapino streamt. Dansstukken van jonge makers, opgenomen op bijzondere locaties zoals LantarenVenster, Zeilschip Eendracht en Diergaarde Blijdorp

All you have to do is wonder - première donderdag 20 mei
De reeks begint met een dansfilm van filmmaker Justin Bekker i.s.m. zeven dansers die het Young Talents programma volgen bij Scapino. De film is gratis te zien op Scapino streamt.
All you have to do is wonder speelt zich af in de wonderlijke wereld van diergaarde Blijdorp. Nu vanwege corona de theaters, concertzalen en musea dicht zijn, gaan filmmaker Justin Bekker en zeven dansers op zoek naar wat zij het meeste missen: verwondering.

Rite Here Rite Now - première donderdag 27 mei om 20.30 uur
New Rotterdam Jazz Orchestra nodigde Scapino uit voor een muzikale ontmoeting op het podium van LantarenVenster. Het resultaat: een concert-registratie en dansvoorstelling waarin twee Rotterdamse gezelschappen versmelten.

The Square Recordings
Voor The Square Recordings creëren jonge choreografen nieuw werk, speciaal voor de camera. Het resultaat is een serie totaal verschillende en verrassende avonden rondom een dansstuk van een veelbelovend talent. De stukken zijn elk gefilmd op een bijzondere locatie.

Yantra - première 3 juni - 20.15 uur Choreograaf Shailesh Bahoran maakte een duet met Bonnie Doets en Mischa van Leeuwen. Een stuk beïnvloed door de Indiase roots van Shailesh, met de twee meest ervaren dansers van Scapino opgenomen in Theater Zuidplein.

Fall of a sparrow - première 10 juni - 20.15 uur Choreograaf Joost Vrouenraets nam de Scapino dansers mee voor filmopnames in misschien wel de meest spectaculaire filmzaal van Nederland, de capsule van het voormalige Columbus Earth Center (nu Discovery Museum) in Kerkrade.

The End does not see - première 17 juni - 20.15 uur The End does not see volgt de reis van zeven mensen die proberen beperkingen te doorbreken, dingen achter zich te laten, op zoek naar vrijheid. Choreograaf Borna Babić en cinematograaf Davide Belotti maakten deze dansfilm op zeilschip Eendracht.