Musicalnieuws.nl

Scapino Ballet Rotterdam lanceert streaming platform Scapino stream

Scapino Ballet Rotterdam lanceert op 14 februari het eigen video on demand platform Scapino streamt. Dans-, muziek- en theater liefhebbers kunnen kiezen uit een divers aanbod aan producties. Scapino gaat registraties streamen van voorstellingen die in het theater zijn opgenomen, backstage reportages en ook videopremières van nieuwe producties op locatie

De eerste voorstelling die vanaf 14 februari – Valentijnsdag - bekeken kan worden is het dans- en muziekconcert Pas de Deux.

Nu de theaters voorlopig nog dicht blijven wil Scapino graag dat het publiek online kan blijven genieten van voorstellingen. Het gezelschap hoopt met Scapino streamt bovendien een nieuw publiek aan te spreken dat zijn weg naar het theater nog niet heeft gevonden. Ook als er weer opgetreden kan worden in de theaters zal Scapino streamt een vaste aanvulling blijven op de optredens met live publiek. Tijdens de vorige lockdowns bracht Scapino al met Maandagavond, Scapino avond een veelbekeken online programmering op Facebook. Op het nieuwe platform Scapino streamt zullen zowel opgenomen voorstellingen te zien zijn als evenementen die live plaats vinden. De prijzen variëren van €4,99 voor opgenomen registraties tot €10,- voor live evenementen.

Behalve Pas de Deux komen bekende titels als Pearl, Henry, All hands on deck en Cathedral op het platform. Ook het grootse succes van de afgelopen jaren, TING! met muziek van de NITS ontbreekt niet. Daarnaast zijn er binnenkort speciale opnames voor Scapino streamt van drie dansstukken op locaties in Rotterdam, gemaakt door Alba Castillo, Justin de Jager en DOX. Choreograaf Joost Vrouwenraets is uitgenodigd om met de Scapinodansers een stuk te maken dat wordt gefilmd op een bijzondere locatie in Kerkrade.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025