Musicalnieuws.nl

Saskia Schäfer in Urinetown de Musical

Saskia Schäfer zal komend seizoen te zien zijn als Jozefien Goud en Dr. Cleausette in Urinetown de Musical. De voorstelling gaat eind september in première en zal te zien zijn in verschillende Nederlandse theaters

STUDIE
Saskia studeerde af aan het Conservatorium in Alkmaar voor Zang Lichte Muziek (Pop/Jazz) en aan de musicalopleiding. Na haar studies aan het conservatorium begon Saskia haar carrière als leadzangeres in de duitse tournee van Flower Power Musical Story van Frank Serr Showservice International GmbH waarin zij o.a. nummers zong van de zangeres Janis Joplin! Een paar jaar later was zij bij dezelfde werkgever te zien als leadzangeres in Broadway Musical Gala. Eerst in een duitse, een jaar later in een europese tournee. Teruggekomen in Nederland studeerde Saskia aan de acteeropleiding ‘Het Collectief’ in Amsterdam. Op dit moment volgt zij klassieke zanglessen bij Zalina Tamar Niamut.

THEATER
Afgelopen seizoen was zij te zien als La Commodia in Beauty and the Beast, zowel in Flander’s Expo te Gent als in het Circustheater in Scheveningen. Daarvoor speelde ze in verschillende musicals zoals The Sound of Music (Zuster Sophie/Understudy Moeder Overste), Sister Act (Understudy Maria Patricia), Evita (moeder Duarte), Elisabeth in Stuttgart (Understudy Ludovika/Frau Wolf), Into the Woods (Florinda), Titanic (Kate Murphey) en Rex. Ook speelde ze mee in de Operette La Vie Parisienne en de kindervoorstelling Rupsje. Daarnaast verleende zij haar medewerking aan Best of Musicals 2007 in Leipzig en aan het Music Gala 2007 met o.a. Tony Neef, Joke de Kruijf, Rolf Koster en Cor Bakker.

ZANGERES
Saskia was als leadzangeres verbonden aan Holiday on Ice ‘In Concert’ waarmee ze tourde door Nederland, België, Engeland en Griekenland. Ook was zij leadzangeres bij concerten met verschillende orkesten en popbands in binnen- en buitenland, waaronder de Leidse Scratchdagen en Fête de la Musique in Genève. Naast uitvoerend artiest is Saskia ook werkzaam als zangcoach.