Musicalnieuws.nl

Safaripark Zuidas succesvol van start in Circl

In een uitverkochte Circl in Amsterdam is op vrijdag 2 november jl. de nieuwe theaterproductie Safaripark Zuidas in première gegaan. Janke Dekker, Max van den Burg,Maurits Fondse en zes jonge talenten van de ROC MBO College Zuid/PACT Theateropleiding gaven in een stand-up musical een humoristisch beeld van het hectische leven in de nieuwe wijk in Amsterdam die ook wel de Nederlandse Wallstreet wordt genoemd

Met de name de burn-out quiz en de traditionele Zuidas kerstborrel wekten veel hilarische reacties op in de zaal die veelal gevuld was met Zuidassers en publiek dat nieuwsgierig was naar het leven op de Zuidas. Naast de uitstekende rollen van de drie hoofdrolspelers viel ook het sprankelende ensemblespel op van Romy van Veen, Brandon Dannenburg, Melina Themas, Jaimy van Nobelen, Demelsa van der Zwaab en Chris Menoza, allen leerlingen van de theateropleiding van het ROC MBO College Zuid/PACT.

De schrijvers van Safaripark Zuidas, Roos Schlikker en Erris van Ginkel, zijn er in geslaagd de werkende mens in de oververhitte 24/7 economie, inclusief alle verschijnselen die daarbij horen (burn-outs, de mindfulness hype, zelfhulpboeken, flexwerken, werkdruk) op een licht, spottende, maar voor iedereen, herkenbare wijze neer te zetten. Zonder daarbij een oordeel te vellen. Maurits Fondse weet keer op keer swingende en goed in het gehoor liggende Nederlandse topsongs te schrijven.

Safaripark Zuidas is in november nog 12 keer te zien op diverse locaties op de Zuidas, o.a. in Infinity (het voormalige ING hoofdkantoor bekend als het ‘schoengebouw’) en de ‘kerk’ op de Zuidas: De Nieuwe Poort.

Data en reserveren
Nog te zien tot met zaterdag 1 december 2018. Locaties: Infinity, Auditorium Goede Doelen Loterijen, ROC Boulevardtheater, De Nieuwe Poort en WTC (zie bijlage voor exacte data, tijden en locaties) Entree: € 25 (exclusief reserveringskomsten) Reserveren: www.theateropdezuidas.nl of via www.jankedekkerproducties.nl 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025