Musicalnieuws.nl

Safaripark Zuidas : feest van herkenning

Je zakt in de behaaglijke stoelen in de theaterzaal in de “schoen” op de Zuidas en komt nog na-lachend de zaal weer uit terwijl je al je managers wil bellen dat ze dit stuk moeten zien.

Het is zo herkenbaar. Het jargon, de zoveelste nieuwe mode in leidinggeven, de haast, het zoeken, het niet vinden Het is de draak steken met de werkelijkheid en hier een daar een lichte aangenaam verteerbare les.  Het is een satire op de Zuidas, op hoe collegae met elkaar omgaan, en mensen die zoeken zoeken zoeken. Up tempo komt het langs en het spelplezier spat ervan af. Je gaat je allengs zitten verheugen op de volgende gekke scene, en dan komt er  nog een, en nog een.

De 6 ROC dans studenten met hun strakke dansjes (complimenten!)  en glimmende ogen zijn een mooie aanvulling op de drie spelers. Janke Dekkers schittert, niet in het minst door de in hoog tempo veranderende types en emoties die ze feilloos neerzet. Max van den Burg die de mannenrollen speelt zou je willen toeroepen nou toch echt normaal te doen wanneer hij wel hele vervelende typetjes geweldig neerzet. Het geheel wordt gedragen door de heerlijke muziek van Maurits Fondse. Wat een veelzijdig muzikant (van Franse chansons tot Freek de Jonge en musicals) Zijn muziek op hoog niveau is het cement van de voorstelling en maakt hem af. 

De entourage,  de mooie en goed gekozen kleren en de overal aanwezige medewerkers die je de weg wijzen, de barista, alles wordt uit de kast getrokken om je ook echt het Zuidas gevoel te geven. Een prettige manier om even afstand te nemen van scrummen en KPI’s, en daarom én om jezelf te lachen.

Neem je collegae en vooral je baas mee, en ga kjken!

Door Elise Kant

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025