Musicalnieuws.nl

Rotterdamse hond in Hoornse musical Oliver!

De Rotterdamse bulterriƫr Homey zal op 25 en 26 november meespelen in de musical Oliver! van musicalvereniging Westend in Schouwburg Het Park in Hoorn. In deze musical heeft Bill Sikes, gespeeld door Sjors Klouwer, een hond genaamd Bull. Homey neemt de rol van Bull voor zijn rekening, een rol die hij ook al eerder heeft gespeeld toen de musical in 2014 door Brassica Musicals uit Heerhugowaard werd opgevoerd (zie foto).

De hond is getraind door Andrea van der Laar van Hondenschool Hoorn. Het is belangrijk dat de hond goed luistert en niet schrikt van geluiden op het toneel en uit de zaal. Sjors heeft daarom geoefend bij Andrea zodat de scènes met de hond straks vlekkeloos verlopen. Dit kon echter nog niet met Homey vanwege de grote reisafstand, dus Sjors heeft getraind met andere honden. In Het Park zal hij Homey voor het eerst ontmoeten.

Bent u benieuwd hoe Homey het ervan afbrengt op het toneel? Kom dan op 25 of 26 november kijken naar de musical Oliver! in Schouwburg Het Park. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.westendhoorn.nl/kaartverkoop of via de website van Het Park.