Musicalnieuws.nl

Rotterdams Philharmonisch haalt Romy Monteiro en Jim Bakkum naar de Doelen

Derde editie Musical meets Opera in teken van ‘onverwachte liefde’

Op 10,11 en 12 november 2017 presenteert het Rotterdams Philharmonisch Orkest in de Doelen in Rotterdam de derde editie van Musical meets Opera. Een editie met 'onverwachte liefde als overkoepelend thema voor de voorstelling. Met dit thema als rode draad passeren de mooiste musicalsongs en operafragmenten de revue, gezongen door een sterrencast bestaande uit onder meer Romy Monteiro, Jim Bakkum, Karin Strobos en Aldo di Toro. Uiteraard met het voltallige Rotterdams Philharmonisch Orkest op het podium.
 
Na twee succesvolle edities in 2015 en 2016 breidt het Rotterdams Philharmonisch Orkest het aantal concerten nu uit van twee naar drie. Ook inhoudelijk moet de voorstelling de vorige twee opnieuw overtreffen. Zo is er nu gekozen voor één overkoepelend thema dat de basis vormde voor vele succesvolle musicals en opera’s: onverwachte liefde. Denk bijvoorbeeld aan musicals als Phantom of the Opera, Miss Saigon, Beauty and the Beast en opera’s als Carmen en Aïda. Welke musicals en opera’s een plek krijgen in de voorstelling, blijft nog even geheim. Maar met Romy Monteiro als één van de solisten zal The Bodyguard uiteraard niet ontbreken.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest vroeg Koen Schoots de concerten te dirigeren. Hij heeft al meer dan 60 operaproducties op zijn naam staan en begon zijn carrière als music director van de musical Cats in Duitsland. Nog steeds combineert hij beide genres in zijn carrière als dirigent en arrangeur.
 
De cast
Romy Monteiro
Romy werd bekend bij het grote publiek door haar deelname aan The Voice of Holland. Het publiek sloot haar in de armen na haar vertolking van Whitney Houston’s “I will always love you”.
Voor haar rol als Rachel Marron in de musical The Bodyguard ontving Romy in 2016 een Musical Award voor aanstormend talent.
 
Jim Bakkum
Jim’s leven verandert als hij in 2003 op jonge leeftijd meedoet aan de eerste editie van de Nederlandse TV-talentenjacht IDOLS en hij in de finale als 2e eindigt.
Er volgen meerdere solo albums en in 2006 krijgt hij de mannelijke hoofdrol in de musical Grease en met succes. In 2017 was Jim te zien in de theatertour van Musicals in Concert.
 
Karin Strobos (mezzosopraan)
Het niet schuwen van een beetje theater maakt ook dat Karin Strijbos de ster van de avond werd tijdens de eerste editie van Musical meets Opera. Als ze tijdens ‘Ah! Quel Diner’ dronken tussen het orkest opkomt en en passant ook nog de dirigent en eerste violist verleidt , krijgt ze terecht een oorverdovend applaus. Met recht een artieste die niet alleen opvalt vanwege haar indrukwekkende vocale capaciteiten maar ook haar acteer-talent is een plezier om naar te kijken.
 
Aldo Di Toro (tenor)
Aldo schittert op internationaal niveau in Europa, Australië en Azië. Aldo Di Toro is geboren in Australië en woont nu in Italië. Bekende rollen zijn de Duke of Mantua / Rigoletto, Alfredo / La Traviata, Edgardo / Lucia di Lammermoor en Nemorino.

Peter Bording (bariton)
Als er iemand bekend staat om zijn veelzijdigheid dan is het Peter Bording. Peter zingt opera, operette en musical. In Nederland was hij al te zien als Koos in Cats, als Mr. André in The Phantom of the Opera en Gardefeu in La vie Parisienne. Ook zingt regelmatig bij de Nederlandse Reisopera.

Rotterdams Philharmonisch Orkest
Dirigent Koen Schoots

Musical meets Opera
10 en 11 november 2017, 20.15 uur
12 november 2017, 14.15 uur
de Doelen, Rotterdam
www.musicalmeetsopera.nl