Musicalnieuws.nl

Roots brengt de zaal aan het dansen en zingen

“Je moet de wortels kennen, anders weet je niets” Een van de vele uitspraken die tot nadenken stemmen in de filmpjes die door het nieuwe programma van South African Road Trip “Roots, is gevlochten. 

Die filmpjes vormen de warme achtergrond van een wervelende show. Ze gaan over moeders en oma’s , over wat je vast wil houden van de cultuur waar je uit komt, en hoe je dat mengt in wat je onderweg leert, hoe je verandert. Roots gaat over je wortels en daarmee over de basis van je bestaan.

De voorstelling, 14 dansers en musici uit Kaapstad neemt het publiek mee in uitbundige en soms verstilde liederen en muziek uit de Xhosa cultuur. Als de zaal mag mee zingen, zingt bijna iedereen vrolijk mee. Als er gedanst mag worden gaat er golf van enthousiasme door de zaal, nogal wat mensen zouden het liefst de hele show dansen.

Het dansen en zingen maakt enorme indruk. Wie wel eens aan de Afrikaanse dans heeft gedaan weet hoe intensief dat is, dat kost veel meer energie dan het zo lijkt. Daar loepzuiver bij kunnen zingen is een prestatie van formaat. Je kunt de energie in de zaal bijna aanraken. En de artiesten lijken maar niet moe te worden, op en voort gaat het.

Heb je last van winterblues, ben je uit je doen door wat er in de wereld gebeurt, heb je een enorme shot energie en levenslust en- kunst nodig?  Ga dan snel naar Roots. Een heerlijke ervaring.
Oh ja, een ding, het is zo leuk dat mensen elkaar graag tijdens de voorstelling willen vertellen hoe mooi, leuk, geweldig het is. Doe dat liever na de voorstelling. Zodat we met zijn allen optimaal genieten van wat er op het podium gebeurt. En advies aan schouwburgen: bouw een dansfeestje na afloop. Iedereen is al reuze in de stemming! 

Nog te zien door heel Nederland. Kijk HIER voor tickets

Door Elise Kant
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025