Musicalnieuws.nl

Rode loper ligt nog eenmaal klaar in Den Haag

DAPA last wegens grote belangstelling extra auditie in voor jonge talenten

Dit schooljaar wordt nog éénmalig de rode loper uitgerold voor aanstormende jonge talenten die hun middelbare school hebben afgerond en hun droom om artiest te worden waar willen maken. DAPA, de driejarige artiesten opleiding van ROC Mondriaan, kon in eerdere audities niet alle talenten een plek bieden. Om dit alsnog te doen, organiseert zij op 9 juni 2018 een extra finale auditie om in 2018 te kunnen starten met de opleiding. DAPA begeleid Artiesten in een leertraject waarin zij naast hun training in zang, dans en spel gevormd worden in cultureel ondernemerschap en geeft hen ook de benodigde vaardigheden om in cultuureducatie actief te worden. Aanvullend voorziet zij talenten in internationale kennis en ervaring door buitenlandse expertise in huis te halen en studiereizen naar het buitenland te organiseren.
 
De loopbaan van een artiest kenmerkt zich door een portfolio structuur. Vanuit ondernemerschap haalt een artiest verschillende opdrachten in het binnen- en buitenland naar zich toe. Hierbij staat hij of zij in de ochtend les te geven in een rekendans voor kleuters en in de avond op de planken in het theater. De markt vraagt om creatieve geesten die zich op flexibele en ondernemende wijze een weg naar de toekomst weten te banen. DAPA biedt talenten de artiesten-opleiding om die weg direct in te slaan en de extra auditie van 9 juni 2018 is daarmee de eerste afslag die zij kunnen nemen.
 
Zoals bij elke carrière als professionele artiest start ook de leerlijn bij DAPA met audities. Op de website www.musicalopleiding.nl staat meer informatie over de DAPA theateropleiding en hoe talenten zich hiervoor kunnen aanmelden voor de audities op 9 juni 2018.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025