Musicalnieuws.nl

'Robin Hood en ik': alweer een heerlijke familievoorstelling met hedendaagse twist van Deep Bridge

Voor de vierde keer al wordt een sprookje omgetoverd door entertainment productiehuis Deep Bridge. Na Doornroosje, Assepoester en Sneeuwwitje, draagt Robin Hood deze keer de eer weg om de hoofdrol te spelen in zijn eigen hedendaagse musical die jong en oud doet schaterlachen.

Laurenz Hoorelbeke en Jasmine Jaspers zijn opnieuw van de partij als komisch duo en kruipen deze keer in de rol van slechteriken Jan Zonder Land en Sheriffin van Nottingham. Ook al vertolken ze in elk sprookje een nieuw personage, toch kun je merken dat deze acteurs al een tijdje meedraaien in deze producties. Ze maken zich de rol steeds meer eigen en worden echt één met hun personage. Bovendien zijn ze ondertussen ook prachtig op elkaar ingespeeld.

Dat de Jan Zonder Land, de broer van koning Leeuwenhart in dit verhaal Marianneke, de dochter van koning Leeuwenhart niet wil uithuwelijken aan zijn beste vriend, maar aan zijn beste vriendin, daar wordt nagenoeg geen aandacht aan besteed. De musical slaagt erin het verhaal zo te vertellen alsof het de normaalste zaak van de wereld is dat de ene vrouw met de andere wil trouwen. Helaas voor de sheriffin is Marianneke verliefd op Robin Hood en worden haar plannen gedwarsboomd. Op geen enkel moment wordt het feit dat Marianneke eigenlijk op mannen valt als argument gebruikt. Hiermee geeft de productie op zeer subtiele wijze een prachtige boodschap mee aan alle kinderen in de zaal (en aan hun ouders).
 
Lynn Van Den Broeck krijgt bij deze premiere haar vuurdoop als musicalactrice. Dat is er helaas aan te horen. Je hoort de zenuwen al door haar stem tijdens het eerste groepsnummer maar die komen vooral tot uiting tijdens haar eerste solo-nummer. Deze romantische ballade zet ze niet geheel zuiver in. Gelukkig weet ze dit weer min of meer recht te trekken en maakt haar spel ook veel goed, toch blijft ze een beetje in de schaduw van haar tegenspeler en rot in het vak, Aaron De Veene. Hij kruipt in de rol van Robin Hood en toont zich opnieuw als ijzersterke musicalacteur.
 
Met de productie van Robin Hood slaagt Deep Bridge in hun opzet: van hun familiemusicals en ijzersterk merk maken! Je merkt duidelijk de Stany-Crets-invloeden in deze moderne versie vol humor en kwinkslagen die balanceren op het randje van stout, lichtjes erover voor de kinderen maar des te smakelijker voor de volwassenen in de zaal. De humor en sfeer van deze musical nemen je als volwassene zo mee op sleeptouw dat je na een tijdje ook plat gaat bij de kindermopjes. Deze gevestigde waarde wordt aangevuld met Floris Devooght als regiedebutant en Helle Vanderheyden die voor het eerst de choreografie voor haar rekening mag nemen. Beiden deden fantastisch werk. Vul dit alles nog aan met een steengoed ensemble, catchy songs, sfeervolle decors en prachtige kostuums, en je krijgt een musical vol ambiance die de hele zaal vrolijk maakt!
 
‘Robin Hood & Ik’ is vanaf 23 oktober te zien in Trixxo Theater Hasselt én vanaf 29 oktober 2021 in Stadsschouwburg Antwerpen. Meer info en tickets via deepbridge.be

Door: Marjolein Schabregs

Producties Musical 2.0 - 2024/2025