Musicalnieuws.nl

Robert ten Brink opent Mies Bouwman Foyer in het Beatrix Theater Utrecht

In het Beatrix Theater Utrecht is vanmiddag een eerbetoon aan televisielegende Mies Bouwman gebracht. Presentator Robert ten Brink opende de Mies Bouwman Foyer officieel door een portret van de iconische presentatrice te onthullen.

De opening vond plaats in het bijzijn van diverse genodigden, waaronder Mies haar kinderen Joost en Mies Timp en burgemeester Jan van Zanen van Utrecht. In de jaren zeventig was het Beatrix Theater de plek waar Mies Bouwman haar legendarische spelshow Eén van de Acht opnam. Stage Entertainment Nederland en de Jaarbeurs Utrecht eren haar een jaar na haar overlijden met een eigen foyer. Albert Verlinde, algemeen directeur Stage Entertainment Nederland en daarmee eindverantwoordelijk voor het Beatrix Theater: “Vanaf vandaag draagt de grootste en meest centrale foyer van het Beatrix Theater de naam Mies Bouwman Foyer. We ontvangen hier iedere dag 1500 mensen, die vanaf vandaag Mies haar naam en portret prominent in de foyer zien hangen. Een zeer terecht en blijvend eerbetoon aan de ‘koningin van de Nederlandse televisie’”.

Beatrixgebouw / Beatrix Theater Utrecht
In 1970 werd het Beatrixgebouw geopend, een grote zaal voor 1100 personen. Van de jaren ’70 tot ongeveer de eeuwwisseling werd de naam Jaarbeurs Congrescentrum gebruikt voor het gebouw en de inpandige zaal. In 1998 en 1999 werd het Beatrixgebouw ingrijpend verbouwd en werd in 1999 als het Beatrix Theater geopend door Joop van den Ende. Chicago was de eerste musical die opgevoerd werd. Daarna volgden succesvolle musicals als Saturday Night Fever, MAMMA MIA!, The Wiz, Dirty Dancing, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, We Will Rock You, Miss Saigon, The Little Mermaid, Jersey Boys, Moeder, Ik Wil Bij De Revue, The Bodyguard en On Your Feet!. Op dit moment is dé feel-good musical MAMMA MIA! te zien in het Beatrix Theater. Naast musicals kun je in het Beatrix Theater ook terecht voor concerten, familie- en cabaretvoorstellingen.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025